Humánmeteo: fájdalmas hétfő jön (2019.12.22.)

Hétfőn nem érkezik front, de a szél hatására fokozódik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek, valamint a gyermekeket is érzékenyebben érintheti ez az idő.

Hétfőn sem érkezik front fölénk, de a szélre érzékenyek országszerte erős fejfájást tapasztalhatnak, emellett az elalvás is nehezebb lehet a megszokottnál, a rosszul alvók most még nehezebb éjszaka elé néznek - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. A panaszok mérséklése és a nyugodtalvásérdekében lefekvés előtt érdemes szellőztetni, és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést. Az álmatlanság a következő napunkra is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabb lehetünk és a figyelmünk, valamint a munkavégző képességünk is lecsökken. A tartós szélterhelés a gyermekét is megviseli, az ő esetükben az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartásproblémák jelentkezése.

fejfájás, alvásprobléma
fejfájás, alvásprobléma

Marad a csapadékos idő

Hétfőn borult lesz az ég, csak estefelé az Alpokalján szakadozhat fel határozottabban a felhőzet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Kezdetben sokfelé, majd egyre inkább csak a középső és keleti országrészben várható eső, helyenként jelentős mennyiség hullhat. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet plusz 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 5 és 10 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: