Hétvégén -10 fok is lehet (2020.02.07.)

Ugyan nagyrészt derült lesz az ég és számottevő csapadékra sem kell számítani, ám az erős szél miatt továbbra sem lesz túl kellemes az idő, a napsütést inkább csak bentről élvezhetjük majd.

Pénteken eleinte napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északias szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Késő este +3 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet, nyugatról keletre haladva lesz egyre hidegebb. Az éjszaka folyamán aztán egyre nagyobb területen derül ki az ég, de nyugaton még előfordulhatnak felhősebb körzetek. Elvétve lehet futó hózápor. Az északkeleti szél a Dél-Alföldön eleinte még élénk lesz, majd ott is mérséklődik a légáramlás. A késő esti +3, -5 fokról hajnalra általában +1, -10 fok közé csökken a hőmérséklet, a keleti vidékeken lesz a hidegebb.

A napsütés ellenére fázni fogunk az erős szélnek köszönhetően. Fotó: iStock
A napsütés ellenére fázni fogunk az erős szélnek köszönhetően. Fotó: iStock

Napos, de szeles hétvége jön

A hétvége első napján a Dunántúl nyugati tájain tartósan felhős területek is maradnak, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Kisalföld térségében megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Szombat éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadékra továbbra sem kell készülni. A déli szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati részén a szél erősödni kezd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb idő.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: