Erős hajnali fagyok jönnek (2020.04.01.)

Kellemes tavaszi napok állnak előttünk. A hét hátralevő részében főként a napsütés fog dominálni, számottevő csapadék nem várható.

Kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett alapvetően sok napsütésre számíthatunk ma délután - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkülhet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között várható. Éjszaka többnyire derült marad az idő, csapadék nem lesz. A levegő hőmérséklet késő estére mínusz 3 és plusz 2, hajnalra mínusz 1-6 fokig hűl vissza. Fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Igazi tavaszi időjárás várható az elkövetkező napokban
Igazi tavaszi időjárás várható az elkövetkező napokban

Holnap is derült idő várható, az Alföld egy részén képződhet esetleg gomolyfelhőzet, de csapadék ott sem valószínű. Az Észak-Dunántúlon megélénkülhet a délnyugati, déli szél. A nappali csúcshőmérséklet 11-15 fok között alakul. Pénteken eleinte ismét tiszta lesz az ég, a déli óráktól azonban északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, illetve délnyugatiról északnyugatira fordul, több helyen meg is erősödik a szél. Csapadék ezzel együtt nem várható. Napközben a hőmérséklet 13-17 fokig emelkedik.

Ami a hétvégét illeti, szombaton elfordulhat egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, valamint a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben meg is erősödhet. Vasárnap már derült, száraz idő lesz többfelé élénk széllel. A nappali maximum a hétvége mind a két napján 11-16 fok között várható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció