Ekkor tör be a hidegfront: viharos széllel, zivatarral csap le (2021.08.16.)

Hétfő késő délután, este érkezik meg a sokak által várt hidegfront, így a előző napok hősége után kissé lehűl a levegő az elkövetkezőkben. Részletes előrejelzés szerdáig!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn kora délelőttig az ország északkeleti harmadában erősen felhős lesz az ég, ráadásul azon a területen több helyen zápor, zivatar is várható. Ez a felhőtömb ugyanakkor a csapadékával együtt elhagyja az országot, tehát a nap nagy részében napos idő lesz kevés felhővel. A hidegfront késő délután, este érkezik meg: először a Dunántúlon, később keletebbre is készülhetünk záporra, zivatarra. A déli szél estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 39 fok között alakul, késő este 20, 31 fok várható.

Esővel érkezik a hidegfront.
Esővel érkezik a hidegfront. Fotó: Getty Images

Kedd éjszaka 13 fok is lehet

Kedden egy hidegfront szakadozott, változó vastagságú felhőzete vonul északnyugatról délkelet felé, emellett azonban hosszabb-rövidebb napsütésre is készülhetünk. Estétől északnyugati irányból összefüggőbb felhősáv érkezhet, szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

Többórás napsütés szerdán

Szerdán az éjszakai, reggeli órákban nagyrészt erősen felhős lesz az ég, délelőtt azonban mindenütt csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Néhány helyen gomolyfelhő-képződésre kell készülni, záporra legnagyobb eséllyel az ország déli felén élők számíthatnak. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 8, 17, a délutáni órákban 23, 27 fok valószínű.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)