Egész nap számíthatunk záporokra, zivatarokra

A kedd reggel több helyen is heves esőzéssel indult, és a nap további részében is számíthatunk záporra, zivatarra. Mutatjuk, hol.

Kedden délelőtt a Dunántúl északi részén és a Duna mentén, később az Északi-középhegységben, majd a délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A Dunántúl nyugati részén a szél is megélénkül, zivatarok idején erős vagy viharos széllökésekre is készülni kell. Ám a csapadék ellenére is 32 és 37 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk majd a legmelegebb órákban, késő estére pedig 20 és 26 fok közé hűl a levegő – olvasható a Kiderül előrejelzésében.

eső, zápor, zivatar, nyári eső, nyári zápor, nyári időjárás, időjárás
Egész nap számíthatunk záporokra, zivatarokra. Fotó: Getty images

40 fok közeli maximumok lesznek

Szerdán sok napsütésben lesz részünk, a Dunántúlon azonban gomoly- és fátyolfelhők is lesznek az égen. Jellemzően száraz időnk lesz, a Nyugat-Dunántúlon azonban itt-ott kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás időnként megélénkül, helyenként meg is erősödik. A maximumértékek 33-38 fok körül alakulnak.

Csütörtökön is többnyire napos, némileg felhős időre számíthatunk. Néhány lokális zápor, zivatar ezen a napon is előfordulhat, erre nyugaton, délnyugaton lesz a legnagyobb esély. 33-39 fokos maximumokra készüljünk.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: