Borús hét áll előttünk (2018.11.20.)

Továbbra is marad a borult, hűvös időjárás, mi több, a hajnali mínuszok után napközben is csak elvétve lépi át a plusz 10 Celsius-fokot a levegőt hőmérséklete a hét folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma túlnyomóan borult lesz az ég, miközben délnyugat felől egyre több helyen alakul ki eső. A Dunántúlon és a hegyekben havas eső, havazás is várható - Vas és Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén akár 5-10 centiméter vizes hó is hullhat a déli órákig. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű, enyhébb időre főként a Tiszántúlon van kilátás.

A héten megmarad a borús időjárás, helyenként sűrű köd is képződhet
A héten megmarad a borús időjárás, helyenként sűrű köd is képződhet

Estétől a nyugati tájakon sokfelé, másutt helyenként köd, sűrű köd képződik, amely a Nyugat-Dunántúlon szerdán tartósan megmaradhat. Éjszaka 0-6 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A változatlan borús időben nagyobb eséllyel a Dunától keletre várható eső, valamint az északkeleti, északi szél az éjszaka első felében időnként megélénkül. Szerdán is többnyire borult lesz az ég, illetve szórványosan, főként nyugaton és délen várható eső. A Tiszántúlon élők élénk északkeleti szélre is számíthatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

A hét hátralévő részében sem enyhül a késő novemberi időjárás, és bár heves esőzésekre nem kell számítani, az ég azonban még vasárnap erősen felhős, borult marad. Éjszakánként többfelé fagypont alá süllyed a hőmérséklet, szombaton akár mínusz 4 fokig is, miközben nappal legfeljebb 10-11 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: