25 fok lesz (2019.10.17.)

A következő napokban marad a késő nyárias idő. A sok napsütés mellett csapadékra nem kell számítanunk.

Csütörtök délután országszerte gyengén felhős, napos idő várható - írja az Országos Meteorológiai Intézet. Csapadék nem valószínű, legfeljebb eleinte lehet néhol ködszitálás. A Kisalföldön megélénkül a délire forduló szél. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között várható. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között várható.
A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között várható. Fotó: iStock

Pénteken az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, de az Alpokalján, a Kisalföld nyugati részén akár tartósan is megmaradhat. Másutt napközben többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható, de északnyugaton a tartósan felhős tájakon napközben hűvösebb lesz.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció