21 fok lehet ma (2019.11.13.)

Ismét kettészakad az ország, Dunántúlon és északon esni fog, míg Keleten szinte semmi esély rá.

Döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben átmenetileg nagyobb területen lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, ekkor rövid időre a nap is kisüthet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdai előrejelzésében. Hangsúlyozzák, sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporesőre, egy-egy zivatar is kialakulhat. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben valószínű kiadós mennyiség, ugyanakkor a keleti határvidéken ismét kicsi a csapadék kialakulási esélye.

ősz, napsütés, enyhe idő
A gyerekek biztosan örülnek majd a játékra alkalmas jó időnek. Fotó: iStock

A Nyugat-Dunántúlon az északias, másutt a déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és ott helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 7 és 13, másutt többnyire 14 és 21 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet hasonló eloszlásban.

Enyhe lesz az éjszaka

Az éjszaka első felében még alapvetően borult lesz az ég, és többfelé eshet az eső, hajnalra azonban már jórészt megszűnik a csapadék, és a felhőzet is elkezd felszakadozni, csökkenni. A szél hajnalra mindenütt jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 12 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb a reggel, ott várhatóak a 7 fok fölötti értékek.

Csütörtökön ismét felhős idő várható az ország egész területén. Szórványosan eső, záporeső is várható, a légmozgás azonban mérsékelt marad. A várható legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakulhat, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció