Komoly célt tűzött zászlajára a WHO Vision 2020 programja

Fókuszban a látás Rajtunk is múlik, megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy szemünk ép maradjon, ne vakuljunk meg. Erre hívja fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet Vision 2020 programja, amelynek célja, hogy minél kevesebb betegség válthassa ki ezt a súlyos szövődményt. Senkinek sem lenne szabad megvakulnia amiatt, mert legyint egy olyan betegségekre, amelynek végkifejlete a vakság, ez a súlyos szövődmény. Főleg mert többségük olyan...

Fókuszban a látás Rajtunk is múlik, megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy szemünk ép maradjon, ne vakuljunk meg. Erre hívja fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet Vision 2020 programja, amelynek célja, hogy minél kevesebb betegség válthassa ki ezt a súlyos szövődményt. Senkinek sem lenne szabad megvakulnia amiatt, mert legyint egy olyan betegségekre, amelynek végkifejlete a vakság, ez a súlyos szövődmény. Főleg mert többségük olyan probléma, ami innovatív módszerekkel, korszerű készítményekkel már remekül kezelhető. Erre szeretne rávilágítani Vision 2020 programjával a WHO (Egészségügyi Világszervezet) is, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2020-ra betegek látásélessége 20/20-as legyen. Ez az érték a szemészek látástesztelésre használt, úgynevezett Snellen-olvasótábláján megfelel annak az állapotnak, mint amikor a jogosítvány megújításakor használt Kettesy-féle táblán valaki mind a 10 betűt el tudja olvasni. 505977665 Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, kiemelt fontosságú, hogy az emberek tájékozottak legyenek, azaz legyenek tisztában azzal, mi módon kerülhetik el ezt a szövődményt, hogyan kezelhetik az idevezető betegségeket. Ugyanis bármennyire meglepő, de a vakság az esetek 80 százalékában megelőzhető. Elég csak belegondolni abba, hogy a látásvesztés három leggyakoribb kiváltó oka a szürkehályog, a zöldhályog és az időskori makuladegeneráció. Ezek közül az első rövid műtéttel meggyógyítható, a második korszerű szemcseppek állandó használatával karban tartható, a harmadik pedig üvegtestbe adott injekcióval remekül kezelhető. Az innovációk már más problémákra is megoldást jelentenek, az Európai Unióban például ma már a kóros rövidlátás talaján kialakult szemfenéki érújdonképződés miatti látásromlás is kezelhető törzskönyvezett üvegtesti injekcióval. A gyógyszeripari fejlesztések folyamatosak, az innovációk sorra jelennek meg, a tudományos gondoskodás óvja szemünk világát.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Tippek

Ha több gyógyszert szed egyszerre, ügyeljen arra, hogy módosulhatnak a mellékhatások, olyanok is felléphetnek, amelyeket az egyes gyógyszerek magukban nem okoznának.