Rákellenes világnap (2)

Mi a daganatos megbetegedés?

Mi a daganatos megbetegedés?

A rosszindulatú daganat (közismert szóval rák) nem egyetlen betegség, hanem több mint 200-féle megbetegedés összefoglaló neve. Rendszerint több tényező, és több, a genetikai állományban bekövetkezett változás indítja el a folyamatot. A szervezet bármely sejtjéből kiindulhat a szabályozatlan sejtburjánzás. Nem is vagyunk tisztában vele, de saját szervezetünkben is szinte mindennap keletkezhetnek rendellenes sejtek. Az esetek legnagyobb részében ezeket az immunrendszerünk felismeri és elpusztítja, ám ritkán mégis előfordul, hogy a szervezet védelmi rendszerén átjutva elváltozásokat okoznak. A rosszindulatú daganat sejtjei a vér- és nyirokrendszeren keresztül elvándorolhatnak a szervezet távolabbi helyeire is. Útközben elpusztulhatnak, immunrendszerünk megsemmisítheti őket, de megmaradva bárhol megtelepedhetnek és újabb szabálytalan, ellenőrizetlen sejtszaporulat útján az egészséges sejtektől oxigént és tápanyagot elvonva áttétet képezhetnek.

A rák számokban

2008-ban világszerte 12,7 millió ember betegedett meg valamilyen rákban, és 7,6 millió beteg halt meg daganatos betegségben. Becslések szerint ezek a számok 2030-ra megduplázódhatnak. Az egyre inkább elöregedő, egészségtelen életmódot folytató társadalom, valamint az egyre inkább fejlődő diagnosztikai eljárások következtében a diagnosztizált betegek száma ? ami 2002-ben 25 millió embert jelentett ? 2030-ra elérheti a 75 milliót. Az öt leggyakoribb rákfajta a világon a tüdő-, a prosztata-, a vastagbél-, a gyomor- és a májrák. Szomorú tény, hogy hazánk Európán belül a férfiak tekintetében az első, míg a nők esetében a második helyen áll a rák okozta halálozásban. Magyarországon évente közel 50 000 rákos megbetegedést diagnosztizálnak, miközben csaknem 32.000 beteg hal meg valamely daganat következtében.

Korszerű rákgyógyítás

Kezelés nélkül a rák nagyon gyorsan halálhoz vezet. A modern, célzott gyógyszeres terápiáknak köszönhetően ma már a legtöbb rák kezelhető, ehhez azonban nagyon fontos a korai felismerés és a kezelés időben történő megkezdése. Amennyiben a daganat elhelyezkedése, mérete lehetővé teszi, sebészileg eltávolítják. Ezt követi a sugár-és vagy gyógyszeres terápia.

A hagyományos gyógyszeres daganatterápia, az ún. citotoxikus kemoterápia válogatás nélkül pusztítja a gyorsan szaporodó sejteket, nem tesz különbséget a beteg és egészséges sejtek között. A legújabb kutatások eredménye - a célzott daganatterápia - ezzel szemben a sejteket kóros szaporodásra kényszerítő jelátviteli utat gátolja. Ezek a jelátviteli utak bizonyos genetikai hibákhoz kötődnek, aminek kimutatása, illetőleg a kóros jelek átvitelének gátlása, megfelelő célzott terápiás gyógyszerekkel biztosíthatják a hatékony daganatellenes kezelést. Okos megoldás, okos gyógyszerekkel!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)