Csak a nyakát ropogtatta, erre teljesen lebénult a bal oldala

Egy a millióhoz az esélye annak, ami a fiatal mentőápolóval történt.

A mindössze 23 éves Natalie Kunicki elmondása szerint élete eddigi legnagyobb küzdelmét folytatja azért, hogy visszakaphassa a régi életét. A londoni mentőszolgálatnál dolgozó fiatal nő kálváriája március elején kezdődött: az egyik barátjával tévéztek, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve felpattant, hogy átmozgassa elgémberedett tagjait.

Többek között a nyakát is megropogtatta. Csakhogy mozdulat közben hangosabb pukkanást hallott, majd nem sokkal később összeesett, mert képtelen volt megmozdítani a bal lábát. „Őszintén megmondom, először azt hittem, hogy bedrogoztak” – idézi a fiatal lányt a Daily Mail című brit lap.

Natalie azt mondja, először vonakodott mentőt hívni: nem szerette volna, ha a kollégái becsípve látják, de amikor a tünetei nem akartak javulni, végül beadta a derekát. „A mentőben aztán a dolgot még rosszabbra fordultak: teljesen elvesztettem a mozgáskoordinációmat, és a vérnyomásom is az egekbe szökött.

A kórházban aztán gyorsan kiderült, hogy mi okozta a lány furcsa tüneteit. Kiderült, hogy a nyakropogtatás közben megsérült az egyik nyaki artériája. Ez vérrögöt okozott, ami az agyi keringésbe kerülve ministroke-ot idézett elő. Natalie-t a diagnózist követően azonnal megoperálták. „3 órát voltam a műtőben, és bár az életemet meg tudták menteni az orvosok, az továbbra is kétséges, hogy fogok-e tudni még valaha olyan életet élni, mint a stroke előtt.”

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on! 

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra