Közösségi összefogással küzdenek az újszülöttekért

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, amely az ország egyik legnagyobb területét lefedve menti az életveszélyben lévő újszülötteket a dél-magyarországi régióban, évek óta anyagi gondokkal küzd. Ezen igyekszik változtatni Sütő Zsanett.

"Munkám fontos részét jelenti annak az évi több tízmillió forintnak az összegyűjtése, amely az állami támogatáson felül szükséges az újszülöttmentés zavartalan működéshez és az elhasználódott, tönkrement gépek, műszerek cseréjéhez. Főállású Angyalként nyolc hónapja dolgozom ennek érdekében, és hatalmas élményt jelent, hogy a munkámmal életek mentéséhez járulhatok hozzá" - mondta el Sütő Zsanett, a Vodafone Főállású Angyala, aki jelenleg arra igyekszik felhívni az adózók figyelmét, hogy személyi jövedelemadójuk 1 százalékát ajánlják fel a Szolgálat számára. Zsanett az adományozók felkutatása mellett a szervezetet támogató kezdeményezéseket is koordinálja, amelyből szerencsére egyre több van.
"Egészen más színben jelenik meg a Szolgálat kiváló szakmai munkája a lakosság előtt, mióta Zsanett segíti a munkánkat. Az Alapítvány ismertsége jelentős mértékben nőtt az elmúlt időszakban, és hisszük, hogy ez hosszú távon az adományozók számának folyamatos növekedésében is megnyilvánul. Ma már lényegesen több együttműködési szándék irányul felénk, amire Zsanett munkájával megfelelő módon tudunk reagálni" - mondta el Prof. Dr. Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Áprilisban a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága és a Rotaract Club Szeged is szerveztek futóversenyt, amelyek nevezési díjaiból befolyt 400 ezer illetve közel 490 ezer forintos összegeket a Szolgálat számára ajánlották fel. A május 3-5. között megrendezett Rotary Tavasz során 420 ezer forint gyűlt össze a szervezet javára, az adománygyűjtés pedig az anyák napjával kezdődő Születés Hete szegedi programjai során is folytatódik majd.

Mi ez a program?

A Vodafone Főállású Angyal Program egy egyedülálló közösségi kezdeményezés, amely minden évben három, társadalmi célok iránt elkötelezett pályázónak nyújt lehetőséget arra, hogy egy éven keresztül az általuk fontosnak tartott, a társadalom érdekeit szolgáló feladatokkal foglalkozzanak egy nonprofit szervezettel történő együttműködés formájában. A Vodafone Magyarország Alapítvány erre az időre versenyképes fizetést biztosít az Angyaloknak, akik így minden energiájukkal programjuk megvalósítására koncentrálhatnak.

A Program idei felhívását májusban hirdetik ki. A jelentkezés és a kiválasztás nyilvánosan zajlik a Vodafone Felelősségvállalás Facebook-rajongói oldalán; a három nyertest szakmai zsűri választja ki.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+13, +18 °C
Minimum:
+5, +10 °C

Délelőtt sokfelé felszakadozik a felhőzet, a déli területeken lehetnek felhősebb tájak.

Egészséget befolyásoló hatások:
N/A

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag