Mitől fájhat és görcsölhet a hasunk?

A hasban számos szerv van, így világos, hogy az ott keletkező görcsöket, tüneteket több tényező is előidézheti. Milyen hasi görcsök állhatnak a felfúvódás, a telítettségérzet, a székrekedés vagy a hasmenés mögött?

Egy közelmúltban végzett globális felmérés szerint a föld népességének egynegyede szenved hasi görcsöktől és fájdalmaktól. A nemzetközi kutatásból kiderül, hogy a férfiak 22, a nők 31 százaléka küszködik hasi görcsökkel, fájdalmakkal vagy diszkomfort érzettel.

Gyakoriak a hasi görcsök

A probléma rendszerint fiatal felnőtt korban – 35 éves kor alatt – jelentkezik. A megkérdezettek közel kétharmada számolt be arról, hogy a görcs nem ritkán egyik pillanatról a másikra, rohamszerűen, figyelmeztetés nélkül támadt, minden harmadik esetben pedig a görcsrohamok akár hetente jelentkeztek – gyötrelmes fájdalmat okozva.

A görcsök gyakorisága tehát egyénenként változó, és ez egyben a munkahelyi távollétek egyik leggyakoribb oka. A tünetek súlyossága az enyhe fájdalomtól és a kellemetlen érzéstől a nagyon súlyos állapotig terjedhet.

Mivel ilyen széles körben elterjedt problémáról van szó, nem árt, ha a mögöttes okokkal is tisztában vagyunk! Forduljon kezelőorvosához az ok kivizsgálásáért!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)