Kérdés: Az általam vásárolt spirál dobozán a lejárati idő 2013 májusa. Egy hét múlva helyezi fel az orvos. Az eszköz elvileg öt évig használható, de egy év múlva lejár a felhasználhatósága, vagyis egy lejárt ...

Természetesen csak csomagolásban annyi a lejárat ideje, felhelyezés után további 5 év.

Spirál

Az általam vásárolt spirál dobozán a lejárati idő 2013 májusa. Egy hét múlva helyezi fel az orvos. Az eszköz elvileg öt évig használható, de egy év múlva lejár a felhasználhatósága, vagyis egy lejárt szavatosságú készítmény lesz bennem? Ekkor majd ki kell cserélni, vagy marad, de nem lesz már olyan hatékony?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza spirál témában:

Természetesen csak csomagolásban annyi a lejárat ideje, felhelyezés után további 5 év.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)