Mi vár rád a nőgyógyásznál?

Úgy érzed, testileg és lelkileg is készen állsz egy komolyabb kapcsolatra. Ám mielőtt belevetnéd magad a nagybetűs élet élvezeteibe, nem árt felkészülni! A nőgyógyászati vizsgálat az egyik első lépés a felelősségteljes felnőtté válás útján!

Mi történik a nőgyógyásznál?

Egyre érettebbé válsz testileg és lelkileg egyaránt, és felkészültnek érzed magad arra, hogy elkezdj randevúzgatni, vagy akár egy komolyabb kapcsolatot is bevállalnál. Ezzel a legtöbbször a szexualitás is együtt jár - ha pedig meghoztad ezt a komoly döntést, nem árt jó előre felkészülni.

Ez vár a nőkre a nőgyógyásznál, fogamzásgátlás nőgyógyász nőgyógyászat tinédzser fogamzásgátló vizsgálatok
Ez vár a nőkre a nőgyógyásznál, fogamzásgátlás nőgyógyász nőgyógyászat tinédzser fogamzásgátló vizsgálatok

A felnőttséggel ugyanis együtt jár a felelősség is, a felelősséghez pedig bizonyos kötelességek is tartoznak. Vigyáznod kell magadra, az egészségedre és a jövődre egyaránt. A nőgyógyászati vizsgálat nem csak azért fontos, mert az orvosod segít kiválasztani a neked legmegfelelőbb fogamzásgátlási módszert, hanem azért is, mert olyan szűrővizsgálatokat végez majd el, amelyek igen fontosak azért, hogy egészséges maradj!

Nőgyógyászhoz menni nem ciki és nem félelmetes. Sőt ugyanúgy hozzátartozik a nőiesség megéléséhez, mint a fodrász vagy a sport. Azt jelzi, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért, és kész vagy ehhez szakember segítségét is igénybe venni.

Hogyan válasszunk nőgyógyászt?

Mire figyeljünk a nőgyógyászati vizsgálat előtt?

A nőgyógyászhoz előre be kell jelentkezni - már ekkor (vagy az érkezéskor) érdemes elmondani, hogy ez lesz a legelső vizsgálatod -, olyan időpontot válassz, amikor éppen nem menstruálsz! A vizsgálat előtt szedd össze a kérdéseidet, félelmeidet, mindent, amitől bizonytalannak érzed magad! Ne feledd, a nőgyógyász azért van ott, hogy segítsen és válaszoljon. Valószínűleg az orvos is kérdez majd tőled, a menstruációs ciklusodról, a szexuális életedről, az életmódodról vagy a korábbi betegségeidről. Nagyon fontos, hogy őszinte legyél! Ne titkolj el semmit, még azt se, amit kínosnak ítélsz!

A vizsgálat előtt fürödj meg, de semmilyen intim lemosót vagy kozmetikumot ne használj. Viselj kényelmes, könnyen levehető ruhát, hiszen a rendelőben le kell majd vetkőznöd a vizsgálathoz (ha szégyellősnek érzed magad, válassz hosszított, bővebb felsőt, vagy hosszú, bő szoknyát).

Hogy zajlik egy nőgyógyászati vizsgálat?

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció