Vigyázzunk, mikor döntünk!

Jobb nyugodtan, stressz nélkül meghozni bizonyos döntéseket, ilyenkor ugyanis reálisabban látjuk a döntések következményét.

Mielőtt meghozunk egy fontos döntést, mint például egy ingatlan vásárlása, új munka elfogadása vagy pénzbefektetés, ellenőrizzük stressz szintünket! A kisebb, de ugyanúgy lényeges döntésekkel is vigyázzunk. Kutatók szerint ugyanis a stressz befolyásolhatja azt, hogy racionálisan és okosan döntünk-e.

Ez nem azt jelenti, hogy a stressz túlérzékennyé vagy a racionális gondolkodásra képtelenné teszi az embert. A stressz mindössze csak egy rózsaszín szemüvegként funkcionál, ami miatt inkább a dolgok pozitív oldalát nézzük és elhessegetjük a negatívumokat.

A stressz során megnő a dopamin szint, mely az agy neurotranszmittere. Ez fontos szerepet játszik a jutalom-kereső mechanizmusban. Ez a dopamin túltengés magyarázat lehet arra, hogy miért függ össze a stressz a drogfüggőséggel is - írja a Fox News .

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: