Bemehet a farkasok közé és medvéket etethet ezen a különleges napon

Leküzdheti félelmét és segítheti gyermeke pszichés fejlődését, ha részt vesz a Veresegyházi Medveotthon Állatok Világnapi programjában.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga már évek óta támogatja a medvéket és farkasokat, mert azt vallja, hogy a következő generációnak meg kell ismerkedni a vadállatokkal, természettel, hiszen ezzel is elősegíthető pszichés fejlődésük és talán elérhető, hogy a természet óvása, nem pedig a pusztítás lesz divatos a fiatalok között.

Az Állatok Világnapja alkalmából idén október 10-11-én gyerekek és felnőttek együtt hívják fel a figyelmet a vadon élő állatok védelmére, és tiltakoznak pusztításuk ellen.

Ehhez illeszkedik az idei programsorozat, amely délelőtt 10 órakor kezdődik a Versegyházi Medveotthonban:
- Horkai Zoltán állatkoordinátor, (akinek állatai rendkívül sok filmben szerepeltek már) szelíd farkasaival rövid etológiai előadást tart, melynek során a szerencsésebbek bemerészkedhetnek a farkasok közé, és megsimogathatják az állatokat! A bemutató végén Horkai Zoltán általában kihoz egy farkast, akit a gyerekek is megsimogathatnak. Ez az élmény életre szóló!
- Az egyre népszerűbb hüllőtartás miatt a "Hüllőmentők" tartanak életmód bemutatót.
- A Cerberos Kutyaiskola (mely nehezen kezelhető kutyák kiképzésével is foglalkozik) engedelmességi és csibészelős elfogót mutat be.
- Szokatlan és érdekes látványosság lehet a solymászok bemutatója, és ha az adottságok kedvezőek, akkor reptetés is lesz.
- A nap során lehetőség lesz gyermeklovagoltatásra, kisvonaton utazásra a medveotthon körül, és rendeznek gyermekrajz-versenyt is. Ezen kívül arcfestés, kézműves foglalkozások, ugrálóvár és egyéb gyermekprogramok várják a látogatókat.
- Árva vagy befogatott állatok örökbefogadására is lehetőség lesz.
- A látogatók hozhatnak almát és mézet (a méz kínálásához hosszú nyelű fakanalat) a medvéknek, akik lelkesen állnak sorba a kerítés előtt és hálásan fogadják az édességet, miközben pózolnak a fényképezőgépeknek és kameráknak, vagy éppen a tóban úszkálnak.
(Helyben is vásárolható méz, és van ingyenesen kölcsönözhető fakanál is.)

A vonattal érkezőknek az Ivacs megállónál kell leszállni, a Veresegyházi Medveotthon 1600 méterre van, az út ki van táblázva.

Az állatvédők vallják: már gyerekkorban meg kell tanulni, hogy az állatokat gondozni és tisztelni kell. Az emberek önmagukat tisztelik meg azáltal, hogy az állatokat nem bántják, hogy vigyáznak rájuk. Épp ezért a Fehérkereszt Állatvédő Liga óvodák számára is szervez foglalkozásokat és készített oktatóanyagokat, amellyel játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel az állattartók felelősségét.

"Elkerülhetetlen a szemléletformálás, a következő nemzedékek tudatosabb életre nevelése, a valóság megismertetése, az állatok és a természet tiszteletének átadása" - erre is fel szeretnék hívni az emberek, és a döntéshozók figyelmét az Állatok Világnapján.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga kiemelkedően közhasznú alapítvány, tagja az Állatvédelmi Világszövetségnek (WSPA) és az Angol Királyi Állatvédő Egyesületnek (RSPCA).
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+10, +15 °C
Minimum:
+5, +10 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag