Bemehet a farkasok közé és medvéket etethet ezen a különleges napon

Leküzdheti félelmét és segítheti gyermeke pszichés fejlődését, ha részt vesz a Veresegyházi Medveotthon Állatok Világnapi programjában.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga már évek óta támogatja a medvéket és farkasokat, mert azt vallja, hogy a következő generációnak meg kell ismerkedni a vadállatokkal, természettel, hiszen ezzel is elősegíthető pszichés fejlődésük és talán elérhető, hogy a természet óvása, nem pedig a pusztítás lesz divatos a fiatalok között.

Az Állatok Világnapja alkalmából idén október 10-11-én gyerekek és felnőttek együtt hívják fel a figyelmet a vadon élő állatok védelmére, és tiltakoznak pusztításuk ellen.

Ehhez illeszkedik az idei programsorozat, amely délelőtt 10 órakor kezdődik a Versegyházi Medveotthonban:
- Horkai Zoltán állatkoordinátor, (akinek állatai rendkívül sok filmben szerepeltek már) szelíd farkasaival rövid etológiai előadást tart, melynek során a szerencsésebbek bemerészkedhetnek a farkasok közé, és megsimogathatják az állatokat! A bemutató végén Horkai Zoltán általában kihoz egy farkast, akit a gyerekek is megsimogathatnak. Ez az élmény életre szóló!
- Az egyre népszerűbb hüllőtartás miatt a "Hüllőmentők" tartanak életmód bemutatót.
- A Cerberos Kutyaiskola (mely nehezen kezelhető kutyák kiképzésével is foglalkozik) engedelmességi és csibészelős elfogót mutat be.
- Szokatlan és érdekes látványosság lehet a solymászok bemutatója, és ha az adottságok kedvezőek, akkor reptetés is lesz.
- A nap során lehetőség lesz gyermeklovagoltatásra, kisvonaton utazásra a medveotthon körül, és rendeznek gyermekrajz-versenyt is. Ezen kívül arcfestés, kézműves foglalkozások, ugrálóvár és egyéb gyermekprogramok várják a látogatókat.
- Árva vagy befogatott állatok örökbefogadására is lehetőség lesz.
- A látogatók hozhatnak almát és mézet (a méz kínálásához hosszú nyelű fakanalat) a medvéknek, akik lelkesen állnak sorba a kerítés előtt és hálásan fogadják az édességet, miközben pózolnak a fényképezőgépeknek és kameráknak, vagy éppen a tóban úszkálnak.
(Helyben is vásárolható méz, és van ingyenesen kölcsönözhető fakanál is.)

A vonattal érkezőknek az Ivacs megállónál kell leszállni, a Veresegyházi Medveotthon 1600 méterre van, az út ki van táblázva.

Az állatvédők vallják: már gyerekkorban meg kell tanulni, hogy az állatokat gondozni és tisztelni kell. Az emberek önmagukat tisztelik meg azáltal, hogy az állatokat nem bántják, hogy vigyáznak rájuk. Épp ezért a Fehérkereszt Állatvédő Liga óvodák számára is szervez foglalkozásokat és készített oktatóanyagokat, amellyel játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel az állattartók felelősségét.

"Elkerülhetetlen a szemléletformálás, a következő nemzedékek tudatosabb életre nevelése, a valóság megismertetése, az állatok és a természet tiszteletének átadása" - erre is fel szeretnék hívni az emberek, és a döntéshozók figyelmét az Állatok Világnapján.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga kiemelkedően közhasznú alapítvány, tagja az Állatvédelmi Világszövetségnek (WSPA) és az Angol Királyi Állatvédő Egyesületnek (RSPCA).

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható kisebb havazás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag