Ők az Év Orvosai

Traumatológus főorvos, körzeti orvos és transzplantációs orvos lett idén az Év Orvosa. A díjazottak a rangos elismerést tegnap vehették át a Magyar Tudományos Akadémián.

Dr. Gera László 1981-ben kezdte pályáját a kecskeméti traumatológián. 1986-ban általános sebészetből szakvizsgázott, 1988-ban megszerezte baleseti szakorvosi képesítését, 1994-ben megkapta adjunktusi kinevezését. Főbb érdeklődési köre a mellkas és medencesérültek ellátása, gyógyítása lett. Dr. Ferencz Judit Devecser háziorvosa, akinek neve a tavaly októberi iszapkatasztrófa kapcsán vált országosan ismertté, ahol az első perctől segítette a katasztrófa áldozatait. 30 éve dolgozik háziorvosként. Dr. Kalmár Nagy Károly pályáját 1980-ban a SZOTE I. sz. Sebészeti Klinikáján kezdte, sebész szakorvosi végzettségét 1984-ben szerezte meg. 1992-ben megszervezte a POTE I. sz. Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztályát, 1998-tól transzplantációval és májsebészettel foglalkozik.

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által tavaly szeptemberben immár negyedszerre meghirdetett Astellas Díj - Az Év Orvosa pályázat 2011. február 7-én zárult. Az idei megmérettetésre közel 300 pályázat, történet érkezett. A neves közéleti és szakmai személyekből álló zsűri döntése, valamint a közönségszavazatok alapján az elismerést idén dr. Gera László, a Kecskeméti Megyei Kórház osztályvezető traumatológus főorvosa, dr. Ferencz Judit, Devecser háziorvosa és dr. Kalmár Nagy Károly, a Pécsi Orvostudományi Egyetem I. Számú Sebészeti Klinikájának adjunktusa vehette át.

Az Év Orvosa elismerés kiváló visszajelzés az orvosoknak, mondta dr. Berencsi György, a pályázat főszervezője az ünnepélyes díjátadón. Ezen a megmérettetésen a betegek, az orvosokat jelölők ugyanis az emberi teljesítményt értékelik, és ezt tükrözik a beérkezett történetek is, melyek mögött hálás, a gyógyulásukat ezúton megköszönő emberek állnak, akik orvosaik szaktudását, tapasztalatát és emberségét egyaránt nagyra becsülik.

A 2010-es díjakat Kissné dr. Horváth Ildikó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium főosztályvezetője, dr. Éger István a MOK elnöke, dr. Kolláth György alkotmányjogász, dr. Tóth Tibor, Astellas-díjas háziorvos, Nagy Bandó András, az Év Orvosa pályázat arca és dr. Markovich György, a díj támogatói szerepét magára vállaló Astellas Pharma Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

Web: www.azevorvosa.hu

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: