Már csak néhányat kell aludni, és jön a jobb idő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdától már mérséklődhet az éjszakai kemény hideg, ám kedd hajnalig a délkeleti országrészben még néhány centiméternyi hó hullhat, de ott is megszűnik a havazás.

Kedden a nap hátralévő részében a változóan felhős ég mellett nem valószínű csapadék. A Dunántúl északi részén időnként megélénkül, hétfőn még néhol megerősödik az északnyugati szél, de ez csak az arra legérzékenyebb helyeken okozhat gyenge hóátfúvásokat a hóréteg állapotától függően.

Szerdától egyre inkább északnyugati ciklonok alakítják időjárásunkat. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, de eleinte a vastag hótakaróval borított, kevésbé felhős tájakon továbbra lehet -15 fok közeli minimum. A hét végén tovább enyhül az idő, ekkor már a nappali felmelegedés is erősödik.

Ma számottevő fronthatás nem érvényesül, változékony, az átlagosnál közel 10 fokkal hidegebb idő várható. Ez ízületi fájdalmakat, fokozott görcshajlamot eredményezhet. Az ország nagy részén ugyanakkor a többórás napsütés kedvez a közérzetnek, keleten maradhatnak borús tájak.

A levegő minősége több nagyvárosban egészségtelen, illetve veszélyes, ami a magas szálló por (PM10) koncentrációjának köszönhető, és ez légzési nehézségeket okozhat. Különösen az asztmások veszélyeztettek, ők mindenképp kerüljék a forgalmas csomópontokat, és a szellőztetést is minimalizálják. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció