Ki nyerte az Év kórháza címet 2007-ben?

Immár harmadik alkalommal hirdette meg a HáziPatika.com az Év kórháza szavazást. Több szempontból is érdekesnek ígérkezett a mostani voksolás, hiszen a múlt évben jelentős változások történtek a kórházaknál. De hogyan alakult a végeredmény?

Az Ön véleménye a legfontosabb

Miért hirdettük meg három évvel ezelőtt az Év kórháza programot? Mert hiszünk abban, hogy a hazai egészségügyben olyan elkötelezett emberek dolgoznak, akik munkájukat mindig lelkiismeretesen végzik, függetlenül attól, hogy nem mindig áll rendelkezésükre minden szükséges feltétel. Biztos, hogy egy kórház attól lesz jó, mert szép helyen fekszik? Vagy inkább attól, hogy felkészült és elhivatott emberek dolgoznak benne? Természetesen általában többféle szempont alapján döntünk, hiszen az otthontól távol a legkisebb tényező is nagyon fontos lehet ahhoz, hogy kellemesen érezzük magunkat. Ennyi mindent pedig nem lehet távolról, íróasztalok mögül értékelni. Mindezt csak Önök mondhatják meg, ezért hirdettük meg a múlt év őszén is a szavazást.

Hogyan zajlott a szavazás?

2007 október elsejétől egészen az év utolsó napjáig vártuk a látogatók szavazatait a külön erre a célra létrehozott oldalon. Itt minden egyes kórháznak, klinikának saját adatlapja van, ahol ötféle szempont alapján, az iskolai értékelésnél már megszokott módszerrel lehetett értékelni, mennyire tartjuk jónak az adott intézményt a kategóriában. A beérkező szavazatokat a december végi zárást követően átlagoltuk, így minden kategóriában pontos rangsort tudtunk megállapítani. Az Év kórháza 2007 címet pedig az az intézmény kapta, amelyiknek összesített, minden kategóriát figyelembe vevő átlaga a legjobb lett.

Milyen kategóriák voltak?

Kezdjük a talán legfontosabbal, az orvos-szakmai ellátással. Itt volt értékelhető mindaz, amit csak az orvosok nyújthatnak. Ám mivel egy kórházban az orvosok munkáját számos, szintén nagyon fontos szakdolgozó is segíti (például nővérek, gyógytornászok, dietetikusok, betegszállítók), az ő munkájukról az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában lehetett voksolni. Bár betegként ezt nehéz megítélni, kíváncsiak voltunk arra is, milyen az intézmény felszereltsége, milyen modern műszerekkel dolgozik. Minderre az infrastruktúra kategóriában lehetett pontot adni. Ha kórházba kerülünk, az ott kapott ellátás pótolja mindazt, amit az otthonunkban megszoktunk, ezért az ellátás kategóriában lehetett értékelni az étkezések mennyiségét és ízletességét, vagy éppen a szobák komfortját is. Végül, de nem utolsósorban pedig külön pontozható volt a kórház fekvése, az épületek és a kórtermek állapota, tisztasága is a környezet és tisztaság kategóriában.

Érdekességek a mostani szavazásról

Az elmúlt év politikai vitái olvasóinkra is hatással voltak, jelentősen csökkent sajnos a szavazatok száma, ám ebben az évben is igen sok, több mint 45.000 szavazat érkezett. Igaz, az összevonások és a néhány bezárt kórház miatt néhánnyal kevesebb intézményre is lehetett szavazni. A vélemények megosztottságát az mutatja, hogy az Év kórháza címhez a múlt évinél három tizeddel alacsonyabb átlag is elegendő volt, hiszen a most nyertes vidéki intézmény 3,965 ponttal végzett az élen.

Az Év kórháza 2007 nyertese

Még mielőtt elárulnánk, ki nyerte a múlt évi szavazást, fontos elmondanunk, hogy a szavazás az Önök, látogatóink véleményét tükrözi, tehát semmiképpen sem reprezentatív. Nem is objektív, hanem főleg szubjektív szempontokat vehettek figyelembe a voksolás során, így nem kívánunk abszolút rangsort felállítani. Célunk egyszerűen az volt, hogy Önök elmondhassák, hol érezték magukat a legjobban, amikor problémájuk, betegségük miatt kórházba kerültek. Minderről tanúskodik a múlt évben (és jelenleg is) pezsgő élet a kórházak saját fórumain.
Látogatóink szavazatai alapján az "Év kórháza 2007" címet a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet nyerte el. A dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos által vezetett kórház szavazói ügyesen taktikáztak: bár kedvenc intézményük legjobb helyezése csak egy hetedik volt az ellátás kategóriában, összességében mégis a legjobb átlaggal végzett.
Gratulálunk a nyertesnek, aki egy évig viselheti az "Év kórháza 2007" címet, és emellett értékes számítástechnikai eszközökkel is gyarapszik! S hogy miért is lettek ők a legjobbak? Olvassa el cikkünket!

A dobogósok

Második helyen szintén egy nem budapesti intézmény, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház végzett. Erről az intézményről is informálódhatnak bemutatkozó oldalán.
Harmadik helyen egy régi nyertest, egyben az első fővárosi intézményt köszönhetjük: a dobogó harmadik fokát az Országos Sportegészségügyi Intézet nyerte el. Korábban ezt az intézményt is részletesen bemutattuk cikkünkben.

Kik lettek a legjobban kategóriánként?

Az orvos-szakmai ellátás kategóriájában ismét Pécsre került az elismerés, hiszen a PTE ÁOK OEC Szülészeti és Nő­gyógyászati Klinika végzett az élen. Ápolás és szakszemélyzet kategóriában is a pécsieké a pálma, mivel a PTE OEKK ÁOK Szívgyógyászati Klinika lelkes szavazói átlagban 4,092 pontot adtak intézményüknek. Infrastruktúra kategóriában a mátészalkai Területi Kórház 4,041 átlagpontszámmal nyert, míg ugyanez a kórház a környezet és tisztaság kategóriában is első lett. Az ellátás kategória élén az összesített harmadik helyen végző Országos Sportegészségügyi Intézet található, kereken négyes átlagpontszámmal.

Egy kis visszatekintés

A három évre visszatekintő program első fődíjasa a budapesti "Sportkórház", azaz az Országos Sportegészségügyi Intézet lett, aki nemcsak az összetett címet mondhatta magáénak, hanem három kategória csúcsát is meghódította. A múlt évben ez az intézmény közel állt ahhoz, hogy önállóságát elvesztve más intézménybe integrálódva működjön tovább, de végül is megőrizve önállóságát ebben ez évben is a listák élén végzett. Érdekesség, hogy mindeddig ez volt az egyetlen fővárosi intézmény, amely elnyerte az Év kórháza címet.
2006-ban Pécsre került a fődíj, hiszen a PTE ÁOK OEC Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet négy kategóriában is maga mögé utasított mindenkit. Közel háromezer szavazat érkezett az intézményre, amely a legjobb átlaggal (4,3-del a lehetséges 5-ből) nyerte a szavazást. További érdekes részleteket olvashat a 2006-os szavazásról cikkünkben.

Gratulálunk minden nyertesnek! Nézze meg az összesített rangsort is!
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+12, +17 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt észak, északnyugat felől csökken a felhőzet, elsősorban keleten alakulnak ki záporok.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag