Ki nyerte az Év kórháza címet 2007-ben?

Immár harmadik alkalommal hirdette meg a HáziPatika.com az Év kórháza szavazást. Több szempontból is érdekesnek ígérkezett a mostani voksolás, hiszen a múlt évben jelentős változások történtek a kórházaknál. De hogyan alakult a végeredmény?

Az Ön véleménye a legfontosabb

Miért hirdettük meg három évvel ezelőtt az Év kórháza programot? Mert hiszünk abban, hogy a hazai egészségügyben olyan elkötelezett emberek dolgoznak, akik munkájukat mindig lelkiismeretesen végzik, függetlenül attól, hogy nem mindig áll rendelkezésükre minden szükséges feltétel. Biztos, hogy egy kórház attól lesz jó, mert szép helyen fekszik? Vagy inkább attól, hogy felkészült és elhivatott emberek dolgoznak benne? Természetesen általában többféle szempont alapján döntünk, hiszen az otthontól távol a legkisebb tényező is nagyon fontos lehet ahhoz, hogy kellemesen érezzük magunkat. Ennyi mindent pedig nem lehet távolról, íróasztalok mögül értékelni. Mindezt csak Önök mondhatják meg, ezért hirdettük meg a múlt év őszén is a szavazást.

<b>Hogyan zajlott a szavazás?</b>

2007 október elsejétől egészen az év utolsó napjáig vártuk a látogatók szavazatait a külön erre a célra létrehozott oldalon. Itt minden egyes kórháznak, klinikának saját adatlapja van, ahol ötféle szempont alapján, az iskolai értékelésnél már megszokott módszerrel lehetett értékelni, mennyire tartjuk jónak az adott intézményt a kategóriában. A beérkező szavazatokat a december végi zárást követően átlagoltuk, így minden kategóriában pontos rangsort tudtunk megállapítani. Az Év kórháza 2007 címet pedig az az intézmény kapta, amelyiknek összesített, minden kategóriát figyelembe vevő átlaga a legjobb lett.

Milyen kategóriák voltak?

Kezdjük a talán legfontosabbal, az orvos-szakmai ellátással. Itt volt értékelhető mindaz, amit csak az orvosok nyújthatnak. Ám mivel egy kórházban az orvosok munkáját számos, szintén nagyon fontos szakdolgozó is segíti (például nővérek, gyógytornászok, dietetikusok, betegszállítók), az ő munkájukról az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában lehetett voksolni. Bár betegként ezt nehéz megítélni, kíváncsiak voltunk arra is, milyen az intézmény felszereltsége, milyen modern műszerekkel dolgozik. Minderre az infrastruktúra kategóriában lehetett pontot adni. Ha kórházba kerülünk, az ott kapott ellátás pótolja mindazt, amit az otthonunkban megszoktunk, ezért az ellátás kategóriában lehetett értékelni az étkezések mennyiségét és ízletességét, vagy éppen a szobák komfortját is. Végül, de nem utolsósorban pedig külön pontozható volt a kórház fekvése, az épületek és a kórtermek állapota, tisztasága is a környezet és tisztaság kategóriában.

Érdekességek a mostani szavazásról

Az elmúlt év politikai vitái olvasóinkra is hatással voltak, jelentősen csökkent sajnos a szavazatok száma, ám ebben az évben is igen sok, több mint 45.000 szavazat érkezett. Igaz, az összevonások és a néhány bezárt kórház miatt néhánnyal kevesebb intézményre is lehetett szavazni. A vélemények megosztottságát az mutatja, hogy az Év kórháza címhez a múlt évinél három tizeddel alacsonyabb átlag is elegendő volt, hiszen a most nyertes vidéki intézmény 3,965 ponttal végzett az élen.

Az Év kórháza 2007 nyertese

Még mielőtt elárulnánk, ki nyerte a múlt évi szavazást, fontos elmondanunk, hogy a szavazás az Önök, látogatóink véleményét tükrözi, tehát semmiképpen sem reprezentatív. Nem is objektív, hanem főleg szubjektív szempontokat vehettek figyelembe a voksolás során, így nem kívánunk abszolút rangsort felállítani. Célunk egyszerűen az volt, hogy Önök elmondhassák, hol érezték magukat a legjobban, amikor problémájuk, betegségük miatt kórházba kerültek. Minderről tanúskodik a múlt évben (és jelenleg is) pezsgő élet a kórházak saját fórumain.

Látogatóink szavazatai alapján az "Év kórháza 2007" címet a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet nyerte el. A dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos által vezetett kórház szavazói ügyesen taktikáztak: bár kedvenc intézményük legjobb helyezése csak egy hetedik volt az ellátás kategóriában, összességében mégis a legjobb átlaggal végzett.

Gratulálunk a nyertesnek, aki egy évig viselheti az "Év kórháza 2007" címet, és emellett értékes számítástechnikai eszközökkel is gyarapszik! S hogy miért is lettek ők a legjobbak? Olvassa el cikkünket!

A dobogósok

Második helyen szintén egy nem budapesti intézmény, a miskolci bemutatkozó oldalán.

Harmadik helyen egy régi nyertest, egyben az első fővárosi intézményt köszönhetjük: a dobogó harmadik fokát az cikkünkben.

Kik lettek a legjobban kategóriánként?

Az orvos-szakmai ellátás kategóriájában ismét Pécsre került az elismerés, hiszen a Országos Sportegészségügyi Intézet található, kereken négyes átlagpontszámmal.

Egy kis visszatekintés

A három évre visszatekintő program első fődíjasa a három kategória csúcsát is meghódította. A múlt évben ez az intézmény közel állt ahhoz, hogy önállóságát elvesztve más intézménybe integrálódva működjön tovább, de végül is megőrizve önállóságát ebben ez évben is a listák élén végzett. Érdekesség, hogy mindeddig ez volt az egyetlen fővárosi intézmény, amely elnyerte az Év kórháza címet.

2006-ban Pécsre került a fődíj, hiszen a cikkünkben.

Gratulálunk minden nyertesnek! Nézze meg az összesített rangsort is!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő