Kérem, boncoljanak föl!

Hátborzongató, igaz történetet olvashatnak alább egy neurológus tollából. A szerző lett a fődíjasa a 2008-ban kiírt "Gyógyító toll" pályázatunknak, a fődíjas írást a cikkből szintén elérik, a szerző novelláskötetét pedig meg is vásárolhatják nálunk.

Már porladnak az idős M. bácsi csontjai, aki egy szép júniusi délelőttön bekopogott irodám ajtaján ...

- Professzor úr! Ráér egy percre?

Nem mondhattam nemet, hiszen M. bácsi közeli munkatársam nagybátyja volt, akkor már jóval túl a nyolcvanon. Nehezen vonszolta magát, de szellemileg teljesen ép, pici ébenfekete szeme úgy csillogott, mint egy ügyes borbélyé.

- Professzor úr, nekem furcsa kérésem van.

- Tudja M. bácsi a lehetetlenre kicsit várni kell, de a többit teljesítjük - mondtam, de az öreg nem nevetett.

- Professzor úr én azt szeretném kérni, ha meghalok, boncoljanak fel!

Elképedtem.

- De ugye nem akar közelesen meghalni? - vettem viccesre a dolgot. Hisz nem úgy néz ki, mint aki mögött a halál ólálkodik, legalábbis nem láttam a vállai mögött.

- Hagyja doktor úr, legyintett az öreg rezignáltan. Nem akarok én még meghalni, de ebben a korban azért csak kell erre számítani.

- De tessék már mondani miért kéri, hogy boncoljuk fel, hisz általában azért jönnek a hozzátartozók, hogy ne háborgassuk az elhunytat, mintha a betegség okának, esetleg öröklődő jellegének tisztázása háborgatás lenne. Ha tudnák a laikusok, hogy a boncolás nemcsak arról szól, hogy kiderítsük, tévedtünk-e és még ritkábban tudományos megfigyelésekről. A boncolások jelentős százalékában olyan hajlamra, betegségre derülhet fény, amelyik esetleg örökölhető. Olyan - esetleg néma - daganatra, amiről nem tudtunk, de ami családi hajlamot jelez.

Na, gondoltam magamban, a boncoláshoz fűződő pozitív hozzáállásom meghozta első gyümölcseit. Íme, a tájékozott betegek már kérik a boncolást, dőltem elégedettem hátra, de azért kíváncsi voltam a motivációra.

- Hát honnan tetszik ilyen felvilágosult lenni, tessék már elmondani.

- Fenét vagyok én felvilágosult - legyintett az öreg -, más oka van ennek.

- Hát a tudományt akarja előre vinni, vagy a hallgatók oktatását segíteni?

- Á, professzor úr, nem erről van szó, én abban szeretnék biztos lenni, hogy holtan tesznek a földbe.

- Nem bízik abban, hogy meg tudjuk állapítani, hogy valaki meghalt-e? - kérdeztem vissza.

- Én bízok magában professzor úr, de nekem volt egy olyan dolog a családban, amit amíg élek nem tudok elfelejteni-mondta és belekezdett a történetbe.

A kilencszázas évek elején történt, az öreg nagycsaládból származott, nyolcan voltak testvérek, ő volt a legkisebb. A legidősebb és a legkisebb gyermek között nagy volt

Nem elég, hogy megmenti valaki életét, még meg is "büntetik" érte. Olvassa el dr. Csiba László írását!, mellyel megnyerte a "Gyógyító toll 2008" target="_blank">a korkülönbség, amikor ő cseperedett, nővére már 16 éves volt, s annak rendje módja szerint férjhez is ment. A mezőgazdasági vidéken kellett a munkáskéz.

Ha férjhez ment, teherbe is esett és a szülés ideje az aratás idejére esett. Sajnos a nővér a szülés kapcsán meghalt, ami akkor nem volt egy szokatlan dolog.

A falu asszonyai és a bába kitöröltek pár csepp könnyet a szemükből, majd úgy döntöttek, hogy a halott anya mellét szívja meg a csecsemő, aztán ha életben marad, akkor már agyonverni se lehet, ha pedig úgy akarja a Jóisten, haljon meg ő is.

Ez így is lett, mert a gyerek vagy az anyától szerzett fertőző betegségben vagy attól függetlenül, de még aznap meg is halt.

S mivel dologidő volt, ráadásul aratás, nem lehetett sokáig bánkódni, a holtat aznap el is temették. A nővér fiatal férjének azonban rossz érzése volt, nem tudott megnyugodni és barátaival együtt a viharlámpa fényénél még aznap éjjel kiásták a halottat, hogy tényleg meghalt-e. Az asszony a koporsóban valóban halott volt, de már nem a hátán feküdt, mint amikor behelyezték, hanem a hasán.

Haja kitépve, arca összekarmolva és a halott csecsemő már alatta feküdt.

- Tetszik tudni professzor úr, én nem szeretnék élve eltemetődni - tette hozzá az öreg és kisántikált a szobából.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: