Így még nem láttuk a Bethesda kórházat

Első magyar kórházként a Bethesda Gyermekkórház is csatlakozott egy, az Instagramon indult kihíváshoz. A játékban különböző szakmák képviselői rendezett alakban helyezik el a hivatásukhoz szükséges kellékeket, majd maguk is lefekszenek a földre, és madártávlatból lefotózzák az eredményt.

A Bethesda kórház dolgozói mindig is nyitottak voltak az újdonságokra, ezért azonnal akadt doktor és főnővér, akik örömmel vállalkoztak a #tetrischallenge kihívására. "Nem esett nehezünkre bolondozni, mert gyermekek közt dolgozva hiszünk benne, hogy a közös játék is gyógyít! Reméljük, sikerül mosolyt csalni művünkkel a nálunk gyógyulók arcára" - árulta el Bese Nóra, kórház kommunikációs vezetője. Kitért rá, arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy bár nem könnyű az egészségügy helyzete, nagyon leterheltek a munkatársaik, de rengeteg a pozitív kezdeményezés, és egy-egy ötlettel, játékkal közelebb kerülhetnek egymáshoz a betegek és gyógyítóik.

Hozzátette, a fotón egy, az intézményben kezelt kruppos kislány is látható. Édesanyja találkozott már a kihívással az interneten, és bár elsőre meglepődött az ötleten, de örült, hogy ilyen kórházban gyógyulhatnak. A kislánynak pedig fülig ért a szája, amikor kimehetett a kórház udvarára, és játékból befeküdhetett a doktorbácsi és a főnővér mellé.

A Bethesdában évente 150 ezer gyermeket látnak el az ország egész területéről. A kórház nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyógyításon túl elérje a családokat a különböző kommunikációs, online felületeken, ezzel is segítve a tájékozódást gyermekegészségügyi témákban. A Bethesda újságot ad ki, filmeket forgat, rádióműsort vezet, és aktívan jelen van a Facebookon, Instán - bizalmat keltve így a szülőkben, amire a mai egészségügyben igencsak szükség van.

"Nem szeretnénk csak kütyükben gondolkodni" A Bethesda több csatornán zajló kommunikációs programba fogott az elmúlt években. A kezdeményezést az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) is elismerte azáltal, hogy 2018-ban a Bethesda Gyermekkórház javára ítélte oda a Nekem Szól! Egészségértés Díj első helyét az egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriájában. A díj apropóján dr. Velkey György főigazgatóval és Tamásné Bese Nóra kommunikációs vezetővel beszélgettünk. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció