Kérdés: Pár napja megszúrtam magam varrás közben egy tűvel. Elég mély lett a seb és gennyes is. Lefertőtlenítettem, és próbálom tisztán tartani a sebet. A tűszúrástól kaphatok HIV-fertőzést? Esetleg hepatitist?

Helyesen járt el. Nem kaphat ilyen fertőzést, csak akkor, ha előtte HIV-fertőzött vagy hepatitises beteg használta a tűt.

HIV-fertőzés

Pár napja megszúrtam magam varrás közben egy tűvel. Elég mély lett a seb és gennyes is. Lefertőtlenítettem, és próbálom tisztán tartani a sebet. A tűszúrástól kaphatok HIV-fertőzést? Esetleg hepatitist?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza hIV-fertőzés témában:

Helyesen járt el. Nem kaphat ilyen fertőzést, csak akkor, ha előtte HIV-fertőzött vagy hepatitises beteg használta a tűt.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: