Koronavírus: ez a 6 vidéki intézmény lett COVID-kórház

További ágyak felszabadítását rendelte el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a COVID-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap. A közleményben hangsúlyozták, ahogy egész Európa, Magyarország is a koronavírus -járvány meredeken felszálló szakaszában van, azaz a körülöttünk lévő országokban és Magyarországon is dinamikusan nő a fertőzések száma.

Jelenleg 16 kórház van országszerte, amik elsődlegesen látják el a COVID-betegeket és a gyanús eseteket.  Képünk illusztráció, forrása: Getty Images
Jelenleg 16 kórház van országszerte, amik elsődlegesen látják el a COVID-betegeket és a gyanús eseteket. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Itt a lista az új COVID-kórházakról

A jövőben újabb hat vidéki kórház fogad COVID-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház. Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a koronavírus-fertőzöttek ellátására. Kásler Miklós arra utasította a COVID-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel az igazolt és a gyanús betegek ellátására.

Koronavírus: újabb 47 magyar fertőzött halt meg Az elmúlt 24 órában 2316 új koronavírus-fertőzöttet és 47 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon. További részletekért kattintson ide .

A mentőket is utasította Kásler

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha az első helyen felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, akkor a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt COVID-fertőzött és -gyanús betegeket beszállítani. Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között. Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadlagos felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt COVID-fertőzött, valamint a COVID-gyanús betegeket - olvasható az Emmi közleményében.

Nagyon nem tesz jót a tüdőrák diagnosztizálásának és kezelésének a koronavírus-járvány. Döbbenetes statisztika világít rá a problémára. További részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashatóak.

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: