Koronavírus: itthon 12, világszerte 3 ezer áldozat

Az elmúlt 24 órában 1384 új koronavírus-fertőzöttet és 12 áldozatot regisztráltak Magyarországon. Világszerte pedig 1,86 millió fertőzöttet és újabb 8 700 halálos áldozatot jegyeztek fel a járvánnyal összefüggésben.

Újabb 1384 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 901 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 12 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 46 201-re emelkedett - olvasható a napi tájékoztatóban .

Jelenleg 50 521 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 1427-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 41-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 804 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 2 360 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 11,33 millió tesztet végeztek már el az országban.

Világszerte már 512,46 millió embert fertőzött meg az új koronavírus. Fotó: Getty Images
Világszerte már 512,46 millió embert fertőzött meg az új koronavírus. Fotó: Getty Images

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,4 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,19 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,86 millióan meg is kapták a harmadik, több mint 287 ezren pedig már a negyedik oltást is.

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló egyébként folyamatosan nyitva van az oltáshoz. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani, a gyermekek immunizálása is folyamatos. A kórházi oltópontokra már csak keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással. Péntekenként emellett oltási akciónapot is tartanak, amikor 7 és 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.

Nemzetközi adatok

Eddig 512,46 millió embert fertőzött meg és több mint 6,23 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 11,33 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház péntek délelőtti adataiból . Az elmúlt nap során csaknem 724 ezer fertőzöttet és mintegy 3 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)