Ezért ódzkodik a visszatéréstől az irodai dolgozók egy része

A koronavírus-járvány alaposan átrendezte a munkavégzési körülményeket is: sokan home office-ba kényszerültek, és az érintettek egy része már nem is változtatna ezen.

Sok dolgozó számára megnehezíti a koronavírus-járvány ötödik hulláma utáni irodai visszatérést az a körülmény, hogy csak minden ötödik irodának van hibrid munkavégzési szabályzata - számol be egy friss nemzetközi felmérés eredményéről oldalán a Piac&Profit.

koronavírus irodai munka
A home office sokak számára kényelmesebb és biztonságosabb, mint az irodában végzett munka. Fotó: Getty Images

Okok és következmények

A kutatáshoz 3 ezer, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban dolgozó irodai alkalmazottat kérdeztek meg. Kiderült, hogy a munkavállalók még mindig óvatosan nyilatkoznak a teljes munkaidőben történő visszatérésről, aminek számos oka van.

A hibrid munkáért sokan lelkesednek. Több időt tölthetnek otthon, kényelmesebben öltözhetnek, nem megy el idő az utazással, kötetlenebbül szervezhetik meg a munkát és némi költséget is megtakaríthatnak. De a gyakorlatban gyorsan megjelennek a hátrányok is.

Ezek közé tartozik az is, hogy a munkahelyek többségénél nincs hibrid munkavégzéssel kapcsolatos szabályzat, valamint az is, hogy csökkent az irodában rendelkezésre álló együttműködési tér. Emellett sokak szerint az is visszatartó erő, hogy nincsen olyan megoldás, ami lehetővé tenné például az informatikai eszközök személyes találkozás nélküli átvételét, ez pedig a visszatérni kívánó alkalmazottak egy részét elriasztja az irodai munkától - írja a Piac&Profit.

A lap a felmérés eredményeire hivatkozva arról is beszámolt, hogy a megkérdezett munkavállalók közül a legjobban inkább rugalmas munka után néznek.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)