Nyomozás indult egy elhunyt beteg miatt

HáziPatika

Nyomoz a rendőrség a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban történt tragédia ügyében. Még nyár elején, műtétre várás közben halt meg egy férfi, akinek tragédiája után felmondott az intézmény veterán szívsebésze, Alotti Nasri főorvos.

A valaszonline.hu tudta, meg, hogy a megyei rendőr-főkapitányság nyomozást indított egy 48 éves beteg halála miatt, a gyanú pedig "foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés". A lap azt írja, hogy tanúként már meg is hallgatták Alotti Nasri főorvost. Az ügyben fontos körülmény, hogy a zalaegerszegi az első dunántúli szívsebészet, amelynek 25 évvel ezelőtti létrejötte a magyar egészségügy egyik sikertörténete. Most az utolsó alapító után csukódott be az ajtó.

A betegeknek kell vinni kötszert az ügyeletre - korábbi cikkünkért kattintson!

A lap végigkövette Nasri utolsó munkanapját, hogy elmesélje a történetet arról, miként hat a kórházi hiánygazdálkodás az életmentők mindennapjaira. Mint írják,  Alotti Nasrit néhány szakdolgozó búcsúztatta, egy orvos sem volt közöttük. Búcsúztatás helyett ők azt figyelték, mikor kerül fel a kórház Facebook-oldalára a nyílt levelük, amelyben Nasrit alkalmatlannak, egy letűnt nemzedék utolsó tagjának minősítik. A levélben egy szót sem ejtettek a beteg haláláról.

Nyomozás indult egy elhunyt beteg ügyében
Nyomozás indult egy elhunyt beteg ügyében. Fotó: iStock

A lap egyébként azért utazott Zalaegerszegre, mert szerették volna megérteni, hogyan keletkeztek megint komoly várólisták a szívsebészeteken, és milyen hatással van mindez a munkájukra. Zalaegerszegen hat hét, Debrecenben fél év, két fővárosi szívcentrumban pedig egy év körüli időszakot kell várni egy nyitott szívműtétre. Mint írják, egy év egy csípőműtétnél is hosszú, mert fájdalomban, mozgáskorlátozottan töltött idő. De a csípő miatti várakozásba nem halnak meg betegek. 


A búcsúzkodó Nasri főorvos azt mondta a lapnak, hogy újra és újra finanszírozási gondok nehezítik a gyógyítást, ez élezi ki a konfliktusokat. "A 25 évvel ezelőtti történetek ismétlődnek, más-más köntösben. Tudtuk, hogy kevés a pénz, de ismertük a kezelés módját, tudtuk, kivel kell beszélni, ki intézkedhet. A mostani nehézségeket azért érzékeljük súlyosabbnak, mert ez megszűnt, tehetetlennek érezzük magunkat" - magyarázta a főorvos.

A teljes riportot itt olvashatja el.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső