A betegeknek kell vinni kötszert az ügyeletre

HáziPatika

A betegeknek kell vinni a sebkötözésre a kötszert a mezőkövesdi orvosi ügyeleten. Erről egy papírt függesztett ki valaki az ajtóra.

A mezőkövesdi orvosi ügyeleten egy kifüggesztett írás figyelmezteti a sebkötözésre érkező betegeket, hogy az ellátáshoz hozzanak magukkal kötszert is - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Ágyi poloskák lepték el Honvédkórházat - részletek!

Az ügyelet ajtajára kifüggesztett papíron egészen pontosan a következő volt olvasható: "Minden sebkötözésre érkező beteg hozzon magával kötszert! Az ügyelet erre a célra nem tud biztosítani kötöző anyagot."


A csatorna megszólaltatta a mezőkövesdi orvosi ügyelet vezetőjét is, aki elmondta: ők sem tudják, ki tette ki ezt a papírt, amin semmilyen aláírás vagy pecsét nem szerepel, így semmiképpen nem tekinthető hivatalosnak. Ugyanakkor azt az ügyeletvezető is elismerte, hogy a sebkötözésre visszajáró betegeket szóban valóban meg szokták kérni arra, hogy hozzanak magukkal kötszert. Ám hozzátette, hogy aki ezt nem tudja megoldani, annak természetesen az ügyeleti kötszerrel kötik be a sebeit, mint ahogy az akut sérüléssel érkező betegeknek is. 


A riportban megszólaltatott egészségügyi szakszervezet illetékese arra figyelmeztetett, hogy ez a gyakorlat veszélyezteti a betegbiztonságot, mert nem tudni, mennyire tekinthetők sterilnek a betegek által hozott kötszerek.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett?Változókor

Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett? A gyakran emlegetett változókor sok nőt aggodalommal tölt el. Az ekkor zajló hormonális átállás okozta testi és lelki tünetek - köztük a mérsékelt súlygyarapodás - azonban természetesnek számítanak, ám kis odafigyeléssel enyhíthetők, sőt elkerülhetők.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső