A betegeknek kell vinni kötszert az ügyeletre

HáziPatika

A betegeknek kell vinni a sebkötözésre a kötszert a mezőkövesdi orvosi ügyeleten. Erről egy papírt függesztett ki valaki az ajtóra.

A mezőkövesdi orvosi ügyeleten egy kifüggesztett írás figyelmezteti a sebkötözésre érkező betegeket, hogy az ellátáshoz hozzanak magukkal kötszert is - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Ágyi poloskák lepték el Honvédkórházat - részletek!

Az ügyelet ajtajára kifüggesztett papíron egészen pontosan a következő volt olvasható: "Minden sebkötözésre érkező beteg hozzon magával kötszert! Az ügyelet erre a célra nem tud biztosítani kötöző anyagot."


A csatorna megszólaltatta a mezőkövesdi orvosi ügyelet vezetőjét is, aki elmondta: ők sem tudják, ki tette ki ezt a papírt, amin semmilyen aláírás vagy pecsét nem szerepel, így semmiképpen nem tekinthető hivatalosnak. Ugyanakkor azt az ügyeletvezető is elismerte, hogy a sebkötözésre visszajáró betegeket szóban valóban meg szokták kérni arra, hogy hozzanak magukkal kötszert. Ám hozzátette, hogy aki ezt nem tudja megoldani, annak természetesen az ügyeleti kötszerrel kötik be a sebeit, mint ahogy az akut sérüléssel érkező betegeknek is. 


A riportban megszólaltatott egészségügyi szakszervezet illetékese arra figyelmeztetett, hogy ez a gyakorlat veszélyezteti a betegbiztonságot, mert nem tudni, mennyire tekinthetők sterilnek a betegek által hozott kötszerek.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső