Jövőre emelik az orvosok fizetését

HáziPatika

Csak jövőre lesz költségvetési tartalék az ágazati béremelésekre.

Hiába van immár évek óta növekedési pályán a hazai gazdaság, 2019-ben sem emelkedik az orvosok bére - derült ki Varga Mihály válaszából, amelyet a magyarhang.org kérdésére adott. A lap felidézi, hogy a pénzügyminiszter a kormányinfón bemutatta azt a 13+1 pontból álló, adócsökkentéseket tartalmazó gazdaságvédelmi akciótervet is, amelynek céljai között említette a gazdaság teljesítményének, illetve a bérek növekedési ütemének megőrzését.

A magyar egészségügy így maradt le az EU-tól - korábbi cikkünkért kattintson!

Arra a kérdésre, hogy mire számíthatnak a szakvizsgával rendelkező, közegészségügyben dolgozó orvosok, akik 2018-ban egyetlen forint béremelésben sem részesültek, Varga a lap szerint azt közölte: csak a jövő évi költségvetésben fognak tartalékalapot képezni a különböző ágazati béremelésekre. Ezt - tette hozzá - a kormány már jóváhagyta.

jövőre emelik az orvosok fizetését
Jövőre emelik az orvosok fizetését. Fotó: 123rs

A német egészségügy egy magyar orvos szemével

"Nem szégyellem a bérem, hiszen ez egy abszolút tisztességesen megkeresett fizetés. Kaposváron vállalkozóként dolgoztunk, így a fizetésünk is magasabb volt, de nem volt fizetett szabadság. Amikor minden munkanapot ledolgoztam egy hónapban, nagyjából bruttó 500 ezer forintot kaptam kézhez. A mostani munkahelyemen, egy kisebb dél-németországi kórházban bruttó 8800 eurót (átszámítva mintegy 2,8 millió forintot - a szerk.) kapok főorvosként az itteni bértábla szerint" - egy korábbi interjúnkban Dr. Szalai Krisztián patológus beszélt a hazai és a németországi egészségügy közötti különbségekről. A teljes cikket itt olvashatja el.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső