A jövő kórháza épül Budapesten

A betegek biztonsága lesz az elsődleges szempont a leendő dél-budai centrumkórház tervezésénél. Ezt szolgálják az ultramodern technikákkal felszerelt egyágyas kórtermek éppúgy, mint a csúcstechnológiás orvostechnikai eszközök - mondta a beruházás miniszterelnöki biztosa.

Bedros Róbert megfogalmazása szerint bizonyos értelemben egy kompromisszumok nélküli szuperkórház épülhet meg néhány éven belül, amelyben nem valamiféle elitellátás, hanem egy minden igényt kielégítő, XXI. századi közellátás folyik majd - írja a magyaridők.hu.

Komoly gondban a hazai egészségügy

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ teljes éves adatai szerint 2015-ben 941 egészségügyi dolgozónak állítottak ki hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzésre, 2016-ban 823-nak. Mérséklődik az elvándorlás, a szakemberek szerint azonban nem szignifikáns mértékben. Ráadásul egy másik tényező is szerepet játszik a magyar egészségügy humánerőforrás-válságában: a belső migráció. Részletek!

Bedros szerint olyan volumenű egészségügyi beruházás, mint a dél-budai centrumkórház az elmúlt száz évben nemcsak Budapesten, de az egész országban sem volt, majd hozzátette, hogy a dél-budai szuperkórház a főváros legjelentősebb kórházfejlesztésének, az Egészséges Budapest programnak is a legnagyobb építkezése. A miniszterelnöki biztos úgy nyilatkozott, hogy amennyiben minden a megfelelő ütemben halad, úgy két éven belül megkezdődhet az építkezés. Ennek eredményeképp pedig a tervek szerint egy teljesen új, körülbelül ezerágyas centrumkórház épül Dél-Budán, amely a nap 24 órájában, a hét összes napján minden sürgős esetet képes lesz ellátni.

Egy körülbelül ezerágyas centrumkórház épül Dél-Budán
Egy körülbelül ezerágyas centrumkórház épül Dél-Budán

Bedros szerint a szuperkórház minden szinten 21. századi lesz: az épület üzemeltetését szuperbiztonságos informatikai rendszerek felügyelik majd, de a biztonságot szolgálja a hagyományos és az infokommunikációs akadálymentesítés, a speciális betegazonosító és betegtájékoztató rendszer, a gyors diagnosztikai eszközök széles tárháza, a legmodernebb műszerezettség vagy a tervezett robotsebészeti műtő is.


De Bedros Róbert szerint arra is törekedni fognak, hogy a lehető legkellemesebbé tegyék majd a gyógyulási és a munkakörnyezetet: "Elképzeléseink szerint napfényes, tágas betegszobákban gyógyulhatnak majd a betegek, és az orvosi, valamint a nővéri pihenőket is a kor színvonalának megfelelően alakítjuk ki. A koncepcióink­ban az is szerepel, hogy a dolgozók gyermekeinek egy óvoda és egy bölcsőde is helyet kap majd."

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal?Tavasz

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal? Mi változik meg ilyenkor, mi történik a testünkben?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső