Életet mentettek a macskák

Két macskája ébresztette fel álmából az olasz házaspárt, így sikerült kimenekülniük házukból, mielőtt összedőlt volna.

"A macskáink (Simba és Mose) akkora zajt csaptak, hogy a feleségem felébredt és látta, hogy a macskák egy faldarabbal játszanak, amely akkor szakadhatott le a plafonról. Észrevettük, hogy repedések nyílnak a falakon" - mondta el Claudio Piana.

macska, állattartás, veszély, életmentés, háziállat
macska, állattartás, veszély, életmentés, háziállat

Szerencséjük volt

A kutyák így jelezhetik a rákot - kattintson!

A pár az észak-olaszországi Campo Ligure-i házában tért nyugovóra hétfő este, miközben Liguriában és Piemontéban heves viharok tomboltak. Akkor még nem tudtak róla, de egy korábbi felhőszakadás miatti földcsuszamlás megrongálta a házuk alapzatát. Amikor este kimenekültek a házból, egy sártenger állta útjukat, így végül tűzoltók mentették ki őket. Később a kétszintes ház teljesen összedőlt.

A házi kedvencek akár gyógyíthatnak is

Kis kedvenceink azonban nem csak a fent említett módon menthetnek életet. Ahogy már egy korábbi cikkünkben is olvashatták, az állatterápia napjainkban igen népszerű. Az állatok közelségének ugyanis komoly gyógyító hatást tulajdonítanak.

"Egy állat barátsága az egészség szigete az őrület világában. Legyen kutya, macska, madár, hal vagy teknős, egy állat mindig hűséges és őszinte barát marad, akivel nem kell versenyezni, akár jót, akár rosszat hoz az élet" - írta dr. Boris Levinson amerikai gyermekpszichológus, az állatterápia egyik úttörője, aki a 60-as években elkezdte kidolgozni az állatasszisztált terápia alapjait. A szakember ugyanis azt vette észre, hogy egyik 9 éves, igen zárkózott páciense sokkal jobban megnyílt neki, ha a kutyája is a szobában volt. Bár először kétkedve fogadták az elképzelést, azóta egyre több pszichológus von be a terápiába négylábú segítőket is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső