Édesanyja puszija okozta egy brit kisbaba halálát

Egy 11 napos kislány azután hunyt el, hogy édesanyja véletlenül megfertőzte őt egy puszival az ajakherpeszt okozó vírussal - jelentette egy brit törvényszéki orvos csütörtökön. A halottszemlén kiderült, az újszülött, Jennifer Schofield a herpes simplex vírus fertőzésébe halt bele.

"A kislány édesanyja, a 35 éves Ruth valószínűleg terhessége vége felé kapta el a vírust, minden bizonnyal életében először, ez azt jelenti, hogy nem fejlődött ki nála immunitás és a kisbabánál sem. A vírus megtámadta a baba főbb szerveit és napok alatt elvitte" - magyarázta a kórboncnok,

Schofield influenzaszerű tüneteket észlelt néhány nappal szülés előtt és többszörös szájfekéllyel kezelték. Kislánya ezután lett rosszul és aluszékonyság, valamint táplálhatatlanság miatt került kórházba. James Adeley törvényszéki kórboncnok szerint senki nem hibás a vírus azonosításának elmaradásában.

Schofield most azért kampányol, hogy felhívja a figyelmet a jelenségre, amely elmondása szerint évente hat kisbaba halálát okozza Nagy-Britanniában. "Nagyon feldúlt és összetörte a szívemet Jennifer halála. Már több, mint egy év telt el a halála óta, de a fájdalom nem csökkent" - mondta el az asszony.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Miért feketék a mitesszerek?

Tippek

A hidratáló krémeket fürdés után, a még nedves bőrbe masszírozzuk be, mert ilyenkor könnyebben felveszi a bőrápoló anyagokat.