Repertoár a szex örömeiben

Jól működő párok életében is előfordul, hogy a nemi izgalom felkeltése különböző fortélyok bevetését igényli. A bensőséges ölelgetés és babusgatás nem feltétlen jelenti a nemi szerv izgatásának a készségét.

Kezek bűvöletében

Szex közben a legértékesebb készségek közé tartozik, ha valaki a kezét használva ért a nemi szervek ingerléséhez. A hímvessző kézbefogásakor a nők gyakori hibája, hogy túl gyengéden és esetlenül nyúlnak hozzá. Gyengéd, de ugyanakkor határozott mozdulatokkal keresni egy férfi kedvét - ez biztosabb sikerhez juttatja a párokat.

Ha egy nő bizonytalan a mozdulatokban, még mindig jobb, ha megkéri a párját, hogy mutassa meg, mert nála jobb tanítót úgysem találhatna. A legkedvezőbb, ha fogáskor a hüvelykujj a férfi köldöke felé néz. A merevedő hímvessző vége táján, a makk alján a leghatásosabb a szorítás, amit a hüvelykujj nyomásával szabályozhat. A megmarkolt hímvesszőn kezét ütemesen húzogatva megfigyelheti, hogy a hosszú vagy rövid húzások okoznak-e nagyobb örömöt, de bármelyiket is válassza, az egyenletes ütem mindenképpen kellemesebb, mint az akadozó, mert ezzel esetleg az ellenkező hatást érheti el. Ha folytatja az ingerlést, akkor ez magömléshez is vezethet. Ezt követően - a hímvessző érzékenysége miatt - párja nem fogja kívánni a további izgatást, és ha nagyon jól csinálta, előfordulhat, hogy el is szenderül. Ez a leghatásosabb módja a kézi kielégítésnek, de kísérletezéssel más módokat is találhat, és meglátja, hogy rengeteg lehetőség van a kezeiben. Kalandozhat a nemi szerv összes porcikáján, az érintés számtalan változatát használva, az erős nyomástól egészen az ujjak rezegtetéséig.

A nők igényei is változatosak, azonban a csikló ingerlése minden nőnél a leghatásosabb módja az orgazmus elérésének. A gyengédségen túl a legfontosabb adalék a síkosság. Nemi inger hatására a nők hüvelye rögtön nedveket termel, ami többnyire szinte kínálja magát arra, hogy szétkenjék az egész nemi szerven. Ha ez a nedvtermelés nem elég intenzív, nyálazza meg az ujját, vagy használjon síkosító kenőcsöt, mert a kidörzsölés kellemetlen érzéssel jár. A teljes tenyeret és az összes ujjat be lehet vetni a kézi ingerlésbe, de közvetlen és folyamatos nyomással csak óvatosan érdemes próbálkozni, mert ez fájdalmat okozhat. Ha ráfekteti a tenyerét a szeméremdombra, és ujjait körkörösen mozgatja, vagy az ujjak között gyengéden morzsolgatja a csikló szárát, és rezgő mozdulatokkal ingerli a csiklót, boldoggá teszi a párját. A csiklóingerlést fokozhatja, ha a másik kezének középső ujjával behatol a hüvelybe, és ujját ki-be húzogatja, és közben gyengéd nyomást fejt ki a hüvely felső falára. Itt található az úgynevezett G-pont, ami a csiklóhoz hasonlóan a gyönyörkeltés egyik központja a nők testében. A hímvessző vége, főképp, ha benedvesítette, a legizgatóbb a csikló ingerlésére.

Örömet szerezni szájjal

A szájjal szeretkezés általában a nők számára az a határvonal, mellyel az elfogadhatót és elfogadhatatlant kettéosztják nemi játékaik során. A viszolygások adódhatnak abból, ha valaki attól tart, hogy testszaga visszataszítóan hat a párjára vagy esetleg fordítva. Ha a nemi szerv szaga valóban kimondottan kellemetlen, érdemes orvoshoz fordulni, mert ez lehet valamilyen gyulladás következménye, egyébként azonban a nemi izgalom során termelődött illat nem kellemetlen, sőt serkentőleg szokott hatni. Ha biztos akar lenni a dolgában, fürdés után kenjen ujjára a hüvelyváladékból, és szagolja meg, vagy ízlelje meg, így megbizonyosodhat, hogy természetes szaga nem undorító.

Ha partnerének a szaga az akadálya a szerelmeskedés ilyen formájának, de nem szeretné megbántani, legjobb, ha egy közös fürdésre invitálja. Ha azért nem szereti a szájába venni a párja hímvesszőjét, mert attól fél, hogy a magömlés a szájába történésére, és ettől undorodik, akkor jobb, ha megkéri a férfit, hogy figyelmeztesse, ha közeledik a magömlés - a közelgő orgazmushoz a kezével is el tudja eljuttatni.

Ha még nem próbálta párját szájjal örömökhöz juttatni, először csak érintse az ajkaihoz a hímvesszőt, és a nyelvével ingerelje. Jártassa körbe a nyelvét, ahol a makk a törzzsel találkozik, és vigyen minél több fantáziát abba, hogy hogyan használhatja a nyelvét a csókok, a nyalás és a rezegtetés változatosságaival. Ha beteszi a szájába a hímvesszőt, próbálja az ajkakkal lefedni a fogát, nehogy megsértse a makkot - erre a továbbiakban is ügyeljen! (Egy kis gyakorlással ez könnyen elsajátítható.)

Ha mélyebben veszi a szájába a hímvesszőt, fonja a hüvelyk és mutató ujját a hímvessző alsó felére, hogy megakadályozza a túl mélyre való hatolást, ami esetleg hányingert és fulladás érzését kelti. Ha már biztonsággal kezeli a mozdulatokat, próbálja ütemesen a kezét és a fejét egyszerre mozgatni, nyelvét pedig tapassza rá a hímvesszőre, vagy forgassa körülötte. Az orgazmus közeledtével a mozdulatok begyorsulnak, ha már jártas a kézi ingerlés fortélyaiban, ezt érezni fogja.

A nők, ha nem idegenkednek attól, hogy partnerük ajka hozzáérjen a nemi szervükhöz, kifejezetten örülnek a nyelv ingerlő mozdulatainak. Elsősorban azért, mert a nyelv sokkal gyengédebb, mint az ujjak. Előjáték közben a test minden része arra vár, hogy részt vegyen az örömökben, és nagyon jó szerető az, aki ezt nem hagyja figyelmen kívül. Mielőtt a csiklót szeretné ingerelni a nyelvével, járja körbe a combok belső felét, és hagyja, hogy párja kívánja a folytatást.

A szeméremtest csókolgatásával fokozza az izgatást, és ezt folytathatja, ha a hüvelybe dugja a nyelvét, és ki-be húzogatja. Ez nagyon ingerlő a nők számára A csikló közvetlen ingerléséhez haladjon a kis szeméremajkak és a csiklószár kényeztetésével a csikló makkjához, és ingerelje azt nyelvének nyomkodásával, rezegtetésével és csókokkal. Nagyon izgató egy nő számára, ha látja, hogy ezt a partnere is élvezi, úgyhogy bátran a tudtára adhatja, mennyire szereti az ízét. Ingerlés közben, ha a kezével határozottan markolja a párja tomporát, vagy simogatja a mellét, combját, ezzel még inkább fokozza az élvezetet.

Egyidejű szájjal kielégítés, a 69-esnek nevezett helyzet lehetővé teszi a kölcsönös száj-nemi szerv kapcsolatot. Nagyon izgató a kölcsönös örömszerzés, de előfordulhat és természetes, hogy egyszerre adni is és kapni is a gyönyöröket, gyengíti az intenzív élvezetet.

Anális örömök

A nők nagy többsége határozottan elutasítja a szeretkezés ilyen formáját, többnyire azért, mert fájdalommal jár számukra. Nem feltétlen jelenti az anális ingerlés a közösülést is, de nagyon izgató lehet a végbélrózsa nyelvvel és szájjal való ingerlése szeretkezés közben.

Ha az ujjával próbál behatolni, győződjön meg róla, hogy körme nem túl hegyes vagy éles-e. Ha elég gyengéd, kellemes érzéseket kelthet. A férfiak különösen szeretik, ha a nő ujja a végbél elülső felén nyomást kifejtve a prosztatát ingerli. Ha a nő számára örömöt okoz, hogy a hímvessző behatol a végbélbe, az is természetes, de ezt követően tisztálkodás nélkül soha ne váltsanak közvetlenül a hüvelybe, mert az fertőzést okoz.

Források:
Eric Berne: Szex a szerelemben. Osiris Kiadó, Budapest, 1997
Maurice Yaffé - Elizabeth Fewick: A nemi öröm. Park és Medicina Kiadó, Budapest, 1989
Clifford Bishop: Szex, szerelem, szentség. Helikon Kiadó és Magyar Könyvklub közös gondozásában, Budapest, 1997
Olivia St. Claire: 203 ways to drive a man wild in bed. Bantam Books, London, 1996

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: