Mutatjuk, hol csapnak le zivatarok (2020.04.30.)

Bár nem lesz hideg a következő napokban, esőre, záporra, sőt zivatarra az ország több területén számíthatunk. Mindemellett a szél is megtépázhat minket. Lássuk a részleteket!

Csütörtökön országszerte lesznek gomolyfelhők az égen, de késő délelőttől leginkább csak hazánk északkeleti harmadán válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, amelyből arrafelé szórványosan záporeső, zivatar is kialakulhat - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett estefelé nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet kora délután 19 és 24, késő este 11 és 16 fok között alakul.

Sok helyen fog esni az elkövetkezendő napokban.
Sok helyen fog esni az elkövetkezendő napokban.

Mire számíthatunk a hosszú hétvégén?

Május elsején, a munka ünnepén a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól kezdhet szakadozni nyugat felől a felhőzet, és főként a Dunántúlon gomolyfelhők képződnek. Többfelé valószínű eső, zápor, főként a déli és keleti tájakon zivatar is. A délnyugati, déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Szombaton átmeneti szünet után nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak, szórványosan eső, zápor valószínű, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső