Itt esik majd az eső húsvétkor (2020.04.09.)

Húsvét hétfőn könnyebb lesz betartani a korlátozásokat, futó záporok alakulhatnak ki több helyen, ám hiába lesz napsütéses, kirándulásra csábító idő az azt megelőző napokban, maradjunk otthon.

Ahogyan ma, úgy a következő napokban is csapadékmentes, általában felhőtlen idő várható. Csütörtökön legfeljebb délután az Alpokalján és a Kisalföldön lehet kevés felhő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A többnyire mérsékelt nyugati, délnyugati szelet napközben egy-egy élénk lökés kísérheti az északi megyékben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére általában 8, 14 fok közé hűl le a levegő. Éjjel sem hűl majd 2 fok alá a hőmérséklet, s bár lesz némi mérsékelt északkeleti szél, csapadéktól nem kell tartani.

húsvét, időjárás, időjárás-előrejelzés, eső, napsütés
húsvét, időjárás, időjárás-előrejelzés, eső, napsütés

Még lehet talajmenti fagy

Bár derült éggel köszönt majd ránk Nagypéntek, majd napközben némi gomolyfelhőre számíthatunk, ám eső nem hullik belőle. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. Talajmenti fagy még nem zárható ki.

Akár 24 fok is lehet

Hasonlóan alakul a szombati időjárás is, mint az azt megelőző napon. Marad a változó irányú szél. Kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de északkeleten gyenge fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. Vasárnap a kotta majdnem ugyanaz, mint szombaton, annyi különbséggel, hogy a déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Itt fog esni az eső

Megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet, főként északon, északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor. Napközben a délnyugati, nyugati szél megélénkül, több helyen meg is erősödik, majd késő este a Kisalföldön északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció