Humánmeteto: nyűgös hétfő

Hétfőn frontmentes időre van kilátás. A nagy napi hőingás és fokozódó melegedés okozhat tüneteket.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét melegedés kezdődik, ez pedig széles skálán mozgó tüneteket okozhat!

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik a napról napra jelentősen változó időt! Ha rosszulléteket, ingerlékenységet vagy fáradékonyságot tapasztal magán ezekben az esetekben, akkor ön is érintett lehet!Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából. (x)

Hétfőn a fokozottan érzékenyeknél fejfájás léphet fel, amit masszírozással, megnövelt folyadékfogyasztással mérsékelhet átmenetileg. 

A friss zöldségeknek, gyümölcsöknek magas a víztartalma, a folyadékot ilyen formában is célszerű bevinni a szervezetbe, emellett vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is hozzájuthatunk.

A másik kellemetlen tünet, amivel többen találkozhatnak a nap folyamán, az a nyugtalanság, ingerlékenység. A szokottnál is nyűgösebb lehet, könnyebben elfogyhat a türelme, ezt főleg a nyugati tájakon tapasztalhatja. A vérnyomás-ingadozás intenzitása délelőtt lehet a legnagyobb, erre az időszakra lehetőleg ne tervezzen megerőltető fizikai munkát.

Hétfőn a szokottnál is nyűgösebb lehet, könnyebben elfogyhat a türelme. Fotó: Getty IMages
Hétfőn a szokottnál is nyűgösebb lehet, könnyebben elfogyhat a türelme. Fotó: Getty IMages

Délután kissé mérséklődnek majd a tünetek, de a fokozódó felmelegedés a keringési panaszokkal élőket viselheti meg. A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket.

Ügyeljen arra, hogy hétfő reggel meglehetősen hűvös lesz. A megfázás elkerülése érdekében öltözzön fel vastagabban, rétegesen, gondolva arra, hogy napközben gyorsan melegszik a levegő, és délután már vékonyabb ruhadarabokra lesz szükség.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)