Humánmeteo: nehéz lesz a szerda (2020.01.07.)

Holnap ugyan folytatódik a frontmentes idő, de a napközbeni felmelegedés hatására az arra érzékenyeknél felerősödhetnek a migrénes és ízületi fájdalmak.

Időjárásunkat továbbra is anticiklon alakítja, ennek köszönhetően az ország nagy részén kissé felhős vagy derült lesz az idő szerdán - jelenti a Meteo Klinika. Éjszaka erőteljesen lehűl a levegő, délelőtt azonban gyorsan melegedni kezd. A fagyos reggeleken az ízületi panaszok erősödnek fel leginkább, majd ahogy kúszik felfelé a hőmérséklet, úgy lesznek egyre intenzívebbek a vérnyomásos és keringési panaszok. Az átlagos fölé melegszik a levegő (elsősorban a Dunántúlon), emiatt migrénre, fáradékonyságra is készülni kell, ami miatt a munkateljesítmény csökkenhet.

Most nem egy front, hanem a nappali felmelegedés nehezíti a migrénesek napját. Fotó: iStock
Most nem egy front, hanem a nappali felmelegedés nehezíti a migrénesek napját. Fotó: iStock

A tünetek enyhítése érdekében javasolt több folyadékot fogyasztani, a magas koffeintartalmú italok kerülendők. Az emésztőrendszert érdemes kímélni, a zsíros és fűszeres fogások helyett ajánlott több zöldséget, valamint halból és szárnyas húsokból készült ételeket választani.

A levegőminőség a csapadék és légmozgás hiánya miatt tovább romlik, a nagyobb városokban átlépi az egészségtelen határértékeket. A szabadtéri sportolás emiatt ezeken a helyeken nem javasolt. Az autóval közlekedőknek jó hír, hogy veszélyes időjárási jelenség nem várható, de reggel helyenként párássá válik a levegő és az útburkolat is csúszós lehet. Az utakon fokozott figyelem javasolt, vezessünk óvatosan!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés