Humánmeteo: nagyot változik az időjárás (2020.04.12.)

Hétfőn egy hidegfront érkezik, az arra érzékenyek egész nap fejfájásra és görcsökre panaszkodhatnak, a párás idő pedig sok más embert is megviselhet.

Hétfőn egy átvonuló hidegfront alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, így az érzékenyebbek országszerte tapasztalhatnak fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat - írja a Meteo Klinika. A tünetek várhatóan a nap második felében lesznek a legintenzívebbek. A fejfájást átmenetileg enyhítheti, ha megmasszírozzuk a halántékunkat körkörösen, és próbáljuk meg kerülni a megerőltető tevékenységeket.

Veszélyben a szívbetegek

A fronthatás miatt a szívbetegek állapota is romolhat, nekik fokozottan ajánlott a pihenés. Többfelé fülledt lesz a levegő, a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők nehézlégzést tapasztalhatnak. Az idősek, a keringési- és vérnyomáspanaszokkal élők, valamint a szívbetegek egész nap tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljenek mindenféle fizikai megerőltetést, a déli órákban pedig pihenjenek le.

A lehűlés miatt sokaknál jelentkezhet fejfájás. Fotó: Getty Images
A lehűlés miatt sokaknál jelentkezhet fejfájás. Fotó: Getty Images

A pollenterhelés a nap második felétől csökken. A közlekedésben az ingerlékeny, türelmetlen sofőrök miatt is növekszik a balesetveszély, illetve estétől elsősorban az északi és a nyugati országrészben esőtől nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: