Humánmeteó: marad a pára és a nehézlégzés (2020.06.13.)

Vasárnap fellélegezthetnek a frontérzékenyek, a párás idő azonban komoly panaszokat idézhet elő a krónikus és légzőszervi megbetegedéssel küzdőknél.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap nem érinti front a térségünket. A napközben várható záporok, zivatarok azonban az átmeneti felfrissülés mellett erősen fülledt levegőt eredményeznek.

humánmeteó, fejfájás, fülledt idő, párás levegő, rosszullét
humánmeteó, fejfájás, fülledt idő, párás levegő, rosszullét

Nehéz napjuk lesz az asztmásoknak

A párás idő miatt mellkasi fájdalom, nehézlégzés, légszomj jelentkezhet a krónikus betegeknél, valamint a légzőszervi megbetegedéssel küzdőknél. Az asztmásoknak különösen ajánlott inkább az otthonukban maradni a zivatarok idején, továbbá lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Rosszullétet okozhat a meleg

A nyárias meleg az érzékenyebbeknél rosszullétet, fejfájást és fáradékonyságot okozhat. Ajánlott odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, a kávét pedig jobb kerülni.

A pollenterhelés ingadozó lesz, a csapadékos területeken átmenetileg javul a pollenhelyzet. Az allergiások orrfolyást és szemviszketést tapasztalhatnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő