Humánmeteo: kínzó lesz a kedd (2019.12.02.)

Kedden nem érkezik front, de a hideg téli idő folytatódik, ami főleg az ízületi bántalmakkal élők helyzetét nehezíti meg.

Kedden nem érkezik fölénk időjárási front, a havazást okozó mediterrán ciklon is elhagyta térségünket - írja a Meteo Klinika. A felettünk megjelenő anticiklon a következő napokon jellemzően csapadékmentes időt okoz. A hajnali órákra +1, -10 fok közé süllyed a hőmérséklet, emiatt az ízületi bántalmakkal élők intenzív, kínzó panaszokkal ébredhetnek. Végtagfájdalmak esetén kezdjük a napot egy átmozgató tornával, napközben pedig alkalmazzunk meleg borogatást. A meghűléses megbetegedések kockázata az elkövetkezendő időszakban egyre inkább nő, ezért fokozottan figyeljünk az egészségünkre.

Ha lehet, tartózkodjunk meleg helyen - nagyon magas a megfázás kockázata
Ha lehet, tartózkodjunk meleg helyen - nagyon magas a megfázás kockázata

Az északnyugati irányú szél a Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, időnként megerősödik, ezeken a területeken nő a szélterhelés. A szélre érzékenyek körében kínzófejfájásjelentkezhet, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Csapadék nem zavarja a szabadtéri programokat, de a hideg időben nem ajánlott hosszabb időt a szabad levegőn tölteni. A hő- és komfortérzet alacsony, és ezen az erős szél még tovább ront. Északkeleten napközben is fagy várható, az ország ezen részein a délután folyamán is javasolt meleg helyen tartózkodni.

A légszennyezettség közepes, északkeleten várhatóan jelentősen romlik a levegő minősége. Nagy a balesetveszély: a közlekedés során ködös területekre, csúszós útszakaszokra, és a havas tájakon gyenge hófúvásra készüljünk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció