Humánmeteo: kellemetlenségeket hoz a hideg (2020.03.23.)

Kedden nem érkezik front, azonban a szeles és az átlagosnál hidegebb idő sokunk napját megnehezíti.

Kedden frontmentes időben lesz részünk. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északkeleti irányú szél az érzékenyeknél intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és nyugtalanságot okoz - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, érdemes tudatosan kerülni a stresszt és óvni magunkat a széltől. Afejfájásmellé fáradékonyság is társulhat a fényszegény időben, sokan tompának érezzük majd magunkat.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, humánmeteo, fejfájás, stressz
humánmeteorológia, orvosmeteorológia, humánmeteo, fejfájás, stressz

A reggeli fagyos időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel és ezek a tünetek napközben is tartósan fennállhatnak. Az átlagosnál hidegebb időben fokozódnak a görcsös panaszok, mint például a görcsös fejfájás, az izom-és hasigörcsök is.

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, több helyen várható havazás. Bár a legjobb, ha - a járvány miatt is - otthon maradunk, de akinek elkerülhetetlen, hogy elhagyja a lakását, öltözzön rétegesen, mivel a viharos szél tovább ront a hő- és komfortérzeten. A közlekedést az erős szél veszélyezteti, emellett a havas tájakon hófúvás is kialakulhat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: