Humánmeteo: ingerült lesz a szerda (2020.06.02.)

Szerdán sem csökkennek az előző napokon tapasztalt panaszok. Délutántól országszerte problémát okozhat a fülledtség, estétől pedig tovább romlik a helyzet.

Holnap az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek - írja a Meteo Klinika. Amennyiben fejfájással, migrénnel küszködtünk, akkor ezekre továbbra is számítanunk kell, és az esetleges alvásproblémák szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak. Sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek, csökken a teljesítőképesség, és nehezebben tudunk majd koncentrálni. Délutántól országszerte többfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhatunk.

Sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek szerdán.
Sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek szerdán.

Font nem érkezik, de ha vérnyomás-problémákkal élünk, akkor szintén nehéz napra készüljünk. A zivatarok idején (erre főként délután lehet számítani) felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjunk inkább zárt térben és pihenjünk le.

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljünk, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítsunk, fontos a körültekintő vezetés.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció