Humánmeteo: görcsös péntek jön (2019.09.26.)

Pénteken fokozatosan gyengülnek az előző napi front tünetei, de kellemetlen panaszok még sokaknál jelentkezhetnek. Ingadozhat a vérnyomás és a fejünk is fájhat.

Pénteken újabb front nem érkezik, de a korábbi még kissé meghatározza a napi élettani helyzetet. Az érzékenyek körében még mindig előfordul görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök is, utóbbi inkább csak délelőtt lesz jellemző - írja a Meteo Klinika. Az érintetteken segíthet, ha napközben a megszokottnál is több folyadékot fogyasztanak. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet.

Az ízületi panaszok is felerősödhetnek

A közérzetünk estétől csak átmenetileg kezd javulni, jelentősen nem mérséklődnek a tünetek. A hűvösebb időszakokban az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a változóan felhős időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél miatt sokan nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetnek a megszokottnál.

Az ízületi panaszok is felerősödhetnek holnap. Fotó: iStock
Az ízületi panaszok is felerősödhetnek holnap. Fotó: iStock

Jó hír a frontra kevésbé érzékenyeknek, hogy a naposabb időben javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz. Ha a szabadba megyünk, a jó idő ellenére is öltözzünk rétegesen, különösen ha a keleti országrészben, illetve a főváros térségében töltjük a napot. Szerencsére a pollenterhelés átmenetileg mérséklődött.

A közlekedést eleinte többfelé nedves, vizes útszakaszok, vízátfolyások nehezíthetik, napközben pedig az élénk szél is zavaró lehet - utóbbi inkább a kerékpáros közlekedést akadályozhatja. A reflexek tompák lesznek, a figyelmetlenség miatt szintén fokozódik a balesetveszély!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső