Humánmeteo: fejfájást hoz a hidegfront hétfőn (2021.03.14.)

Hétfőn hidegfront hat a szervezetünkre, ami aznap át is halad felettünk. A szabadban csökken a hő- és komfortérzet, a frontra érzékenyek panaszai pedig fokozódnak.

Hétfőn hidegfronti hatásra kell számítani. A nap elején inkább még csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek panaszaink, amennyiben erre érzékenyek vagyunk. Ugyan kisüt a nap, de hideg levegő áramlik fölénk, a szél is erős lesz eleinte. A fronthatás egész nap kitart. Ennek negatív hatásairól a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

Görcsös fejfájás gyötörheti a hidegfrontra érzékenyeket hétfőn. Fotó: Getty Images
Görcsösfejfájásgyötörheti a hidegfrontra érzékenyeket hétfőn. Fotó: Getty Images

Ingerlékenyek lehetünk

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett fokozódhat a görcshajlam, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Érdemes a szabad időnket pihenéssel tölteni. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben is a pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt.

A szabadban sokfelé csökken a komfortérzet, illetve a hőérzet is a mért értékek alatt alakulhat. Különösen a Kisalföldön fontos az előző napokhoz képest vastagabb öltözet, habár nagy lehűlés nem várható. Ebben a változékony időszakban az immunrendszerünk is legyengülhet, éppen ezért ügyeljünk a napi elegendő mennyiségű vitamin bevitelére. A légköri szennyezőanyagok koncentrációja csökken, országszerte tiszta lesz a levegő.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: