Humánmeteo: szörnyű napjuk lesz a migréneseknek

Szombaton nem érvényesül markáns fronthatás, ezért csak a fokozottan érzékenyeknél jelentkezhetnek enyhe tünetek. A fejfájósok azonban ezen a napon sem lélegezhetnek fel.

Szombaton nem érkezik front a térségbe, ezért hacsak nem tartozunk a fokozottan érzékenyek körébe, akkor nem tapasztalunk erős panaszokat. Több órára kisüt majd a nap, és bár változó mennyiségű felhőzet is lesz az égen, a csapadék kialakulására csak minimális az esély. Ám a kedvező idő ellenére is jelentkezhet egyeseknél kellemetlen tünet. Az ilyen időben fellépő negatív hatásokról és a megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

A fejfájósok ezen a napon sem lélegezhetnek fel. Fotó: Getty Images
A fejfájósok ezen a napon sem lélegezhetnek fel. Fotó: Getty Images

Migrént és fáradékonyságot hoz a meleg

Alapvetően igaz, hogy ezen a napon nem lesznek nagyon intenzívek a panaszaink, és az előző napokhoz képest jelentősen javul a munkavégző- és a fizikai teljesítőképességünk is. Most bátran belefoghatunk nagyobb erőfeszítést igénylő feladatokba is. Jellemzően jobb lesz a hangulatunk, és megszűnhet az elmúlt napokban tapasztalt vérnyomás-ingadozás is.

Azonban, ha az átlagnál érzékenyebben reagálunk a szokásosnál tartósan magasabb hőmérsékletű időre, akkor előjöhet a migrénünk, és kissé fáradékonyabbak is lehetünk a megszokottnál. Koncentrálási problémákat is tapasztalhatunk. Emellett felerősödhetnek az emésztési problémáink is, elsősorban a puffadás.

Az allergiások is szenvedhetnek

A hétvégén kiváló alkalom nyílik a kinti programokra, legyen szó akár kerti munkákról, kirándulásról vagy sportolásról. A hőérzet kellemes, de időnként az élénk szél 1-2 fokkal csökkentheti az érzett hőmérsékletet. Az allergiások állapotában azonban fokozatos romlás várható. Ebben az időszakban a pázsitfűfélék és a tölgy okozhatják a legtöbb és legintenzívebb panaszt: az érzékenyek orrfolyást, szemviszketést, könnyezést tapasztalhatnak.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: