Humánmeteo: óráról órára rosszabbul leszünk

Hétfőn a nap második felében kettősfronti hatás érvényesül. Ismét egyre erősebb lehet a fejfájás, és a rosszullétek is gyakorivá válhatnak.


Hétfőn – főleg a nap második felétől – kettősfronti hatásra számíthatunk, ráadásul erős szél is ronthatja a komfortérzetet. A panaszok többfélék lehetnek, és egész nap kitarthatnak. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front tovább ronthatja az élettani helyzetet, fokozódhatnak a tünetek.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Igen fontos, hogy időben felismerjük a frontérzékenységünket. Ez sokszor nem is olyan egyszerű. Ezzel a kérdéssel visszatérően, különböző aspektusokból foglalkozik a meteogyógyász. Folytatás: Mit tapasztalhat, ha frontérzékeny? Fontos tudnivalókat mond el a meteogyógyász. (x)

Sokakat kínoznak majd kellemetlen panaszok

Akár a hideg-, akár a melegfrontra vagyunk érzékenyek, kellemetlen tünetekre kell készülnünk. Sokaknál erős fejfájás, migrén, valamint álmatlanság és alvásprobléma is jelentkezhet.

A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal és a keringési betegségekkel élők számára lesz nehéz ez az időszak. Ha ebbe a csoportba tartozunk, akkor készüljünk fel a gyakori vérnyomás-ingadozásra és szédülésre, komfortérzetünk pedig egész nap rossz lehet vagy ingadozhat.

idősebb dolgozó férfi fejfájással küzd
Migrénnel, szédüléssel és ingerültséggel indítjuk az új hetet. Fotó: Getty Images

Fáradtság és ingerültség lesz jellemző

A napok óta kínzó álmatlanság miatt fáradt szervezet kevésbé ellenálló a légköri változások hatásaival szemben. A következő napokban gyakran lesz erős a szél, ami a további álmatlanságon kívül ingerültséget is kiválthat. Készüljünk fel arra is, hogy a gyerekek is élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

Az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök növelik a balesetveszélyt, ezért mindenképpen vezessünk a megszokottnál lassabban. Helyenként nedvesek, csúszósak lehetnek az utak, emellett a megnyúlt reflexidő miatt is fokozott körültekintés javasolt.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: