Humánmeteo: mentálisan is megterhelő ez az időszak

Hétfőn frontmentes, ugyanakkor hideg és párás idő lesz. Most is jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, de alacsony hő- és komfortérzettel is számolni kell.

Hétfőn frontmentes, de továbbra is kellemetlen, szomorkás lesz az idő. Aluszékonyak, közben pedig stresszesek is lehetünk, ismét nem alakul kedvezően az élettani helyzet. A nyirkos, borongós időben kedvetlenek, lehangoltak lehetünk: ne csodálkozzunk, ha reggel álmosan, fáradtan ébredünk. Több helyen az átlagosnál hűvösebb lesz az idő, és ez még napokig így maradhat. A párás levegőből ködszitálás is előfordulhat. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folytatódik a kellemetlen napok sorozata, mentálisan is megterhelő időszakot élünk. A fennálló tünetek tovább erősödhetnek. 

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek nem tapasztalhatnak jelentős javulást, ami a tüneteket illeti, sőt, az eddigi panaszok intenzitása még növekedhet is. Ha ön is fáradékony vagy dekoncentrált, ingerült, esetleg fáj a feje, ön is érintett lehet. Sokkal veszélyesebb a tartósan ködös idő, mint elsőre gondolnánk. Nézze meg, mit mond mai videójában a meteogyógyász. (x)

Ok nélküli stressz gyötörhet

Az ízületi panaszokkal élőket is megviseli a párás időszak. Amennyiben mi is ebbe a csoportba tartozunk, akkor továbbra se hanyagoljuk el a reggeli, kímélő átmozgatást. De az is jót tehet, ha folyamatosan melegen tartjuk a sajgó végtagokat.

Ingerlékenységet, akár ok nélküli stresszt is tapasztalhatunk, a tartós rosszkedv pedig az egész közérzetünkre negatív hatással lehet. A fényhiány az idegrendszerünket is igénybe veszi.

rosszkedv, mentális egészség, humánmeteo, ködös idő
A tartós rosszkedv az egész közérzetünkre negatív hatással lehet. Fotó: Getty Images

Vigyázzunk egészségünkre!

A párás levegő kedvez a kórokozók terjedésének, és ha nem öltözünk fel megfelelően, akkor a megbetegedés veszélye is növekszik. A téli, egyre hidegebb időszakban emellett a szokottnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vitaminpótlásra: fogyasszunk naponta legalább háromszor friss zöldséget és gyümölcsöt. Egy meleg, citrommal és mézzel ízesített teával pedig gyorsan átmelegedhetünk a fázósabb reggeleken.

Sűrű, helyenként hosszabb ideig is megmaradó köd ronthatja a közlekedési feltételeket. Vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot ezeken az útszakaszokon. A ködből, valamint a ködfelhőzetből is előfordulhat szitálás, ami nedvessé, csúszóssá teszi az útburkolatot. Kerüljük a hirtelen fékezést, valamint a hitelen irányváltoztatással járó helyzeteket.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: