Humánmeteo: megterhel a drasztikus változás

Szombaton változékony idő lesz, kettősfrontjellegű hatás érvényesül. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak.

Szombaton az átvonult erős hidegfront mögött újabb front nem érkezik, de a frontra érzékenyek, illetve még az egészséges szervezettel rendelkezők körében is felléphetnek tünetek (akkor is, ha ez nem szokott jellemző lenni). A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint drasztikus változás zajlik a légkörben, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét!

Az időjárás-érzékenyek számára nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét, de még az egészséges szervezettel rendelkezőket is megviseli a hirtelen változás. Ha ön is tapasztal rosszulléteket, romló közérzetet vagy keringési problémákat, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából! (x)

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás
Szombaton nagy terhelés éri a szervezetünket. Fotó: Getty Images

Görcsös eredetű fejfájás, keleten pedig erős migrén léphet fel, melyet a megerősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szél is fokozhat. Mindemellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek, többen ingerültek, feszültek lehetnek. A keringési rendszer panaszaival élőknél, a vérnyomásproblémával küzdőknél rosszullét tapasztalható, és a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. A görcsös bántalmak felerősödésével összefüggésben egyes midenórás kismamáknál esetleg korábban megindulhat a szülés. A zivatarok területén az asztmában szenvedőknél lehetnek kellemetlen panaszok, ők ez idő alatt tartózkodjanak zárt helyen és lehetőség szerint pihenjenek le.

A megerősödő szél jelentősen ront a hőérzeten, a csapadékos területeken pedig mindez tovább erősödik. Legyen nálunk pulóver, széldzseki, egy komolyabb megázást követően rendkívül könnyen meghűlhetünk. Keleten viszont kellemetlenül magas is lehet az érzett hőmérséklet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +0, +10 °C

A hajnali ködfoltokat követően közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk. Szerdán nem jön front a térségünkbe. Reggel hűvös lesz, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, és a megfázásveszély is fennáll. A nap első felében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás is. Növekszik a migrénhajlam. A napsütés jótékony hatással van a hangulatra és a közérzetre, de a szél 1-2 fokkal csökkenti a hőérzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: