Humánmeteo: lehangoló hétvége jön

Szombaton nem jön markáns front, de a fényszegény, lehangoló időben – az egyéni érzékenység függvényében – akár nagyon erős panaszok is felléphetnek.

Szombaton frontmentes, de kellemetlen, lehangoló időnk lesz. Aluszékonyak és stresszesek lehetünk, nem alakul kedvezően az élettani helyzet. Sokfelé tartósan párás marad az idő, nem sok napsütésre számíthatunk. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan kedvezőtlen élettani helyzet továbbra is folyamatos igénybevételt jelent a szervezetnek.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: A sokáig uralkodó, szokatlanul enyhe idő bizonyos paramétereiben téliesebbre fordul, de igencsak felemás módon. A szervezetünkre gyakorolt hatások jellege megváltozik, de eltér a téli jellegzetes helyzetektől. Mégis itt van a tél? Mire számítsunk? Ezt részletezi ma a meteogyógyász. (x)

Készüljünk fel a görcsökre

A pénteki fronthatás még szombaton is okozhat tüneteket a fokozottan érzékenyeknek. Az érintettek elsősorban görcsös fejfájásra és hasi görcsökre készüljenek.

Elszórtan csapadék is előfordulhat szombaton, sokfelé lesz párás a levegő. A nyirkos, borongós időben kedvetlenek, lehangoltak lehetünk. Ne csodálkozzunk, ha reggel álmosan, fáradtan ébredünk: a koncentrálási problémák mellett ok nélküli álmosság, fáradékonyság és alvászavar is jelentkezhet. A fáradtsághoz ráadásul ok nélküli ingerlékenység és tartós rosszkedv is társulhat, ami az egész közérzetére negatív hatással lehet. A fényhiány az idegrendszert is igénybe veszi. 

ingerült nő a telefonját nyomkodja
Front ugyan nem lesz, a fényszegény idő azonban továbbra sem kímél minket. Fotó: Getty Images

Megvisel a hideg, párás idő

Az ízületi panaszokkal élőket is megviseli majd a hideg, párás időszak. Amennyiben mi is ebbe a csoportba tartozunk, akkor továbbra se hanyagoljuk el a reggeli, kímélő átmozgatást. Jót tesz továbbá, ha folyamatosan melegen tartjuk a sajgó végtagokat.

A szél sokfelé tisztítja a levegőt, de néhol – főleg északkeleten – tovább növekszik a szennyezőanyagok koncentrációja. A nitrogén-oxidok és a PM10 mennyisége helyenként átlépheti az egészségügyi határértéket – főleg a forgalmasabb csomópontokban.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: